Grootste zonnestroominstallatie van Amsterdam in gebruik

22/03
2012
AMSTERDAM (EZPress) - De Amsterdamse wethouders Gehrels en Van Poelgeest namen vandaag samen met directeur Lodder van het Muziektheater 350 zonnepanelen op het dak van het StadhuisMuziektheater in Amsterdam in gebruik. Deze zonnestroominstallatie is de grootste op n dak in Amsterdam tegelijkertijd de grootste op een stadhuis of muziektheater. De zonnepanelen bedekken ongeveer 1000 vierkante meter aan dakoppervlak. De hoeveelheid elektriciteit die met deze zonnepanelen wordt opgewekt is evenveel als het verbruik van dertig Amsterdamse huishoudens circa 85.000 kWh. Hierdoor neemt de CO2uitstoot af met 52 ton CO2 per jaar. De gemeente Amsterdam en het Muziektheater werken in het project samen met energieleverancier Greenchoice en met het Rijk dat een subsidie SDE verstrekte. Amsterdam streeft naar 40 CO2reductie in 2025 ten opzichte van 1990.

100 duurzame energieleverancier Greenchoice stimuleert zelfopwekking uit zon wind en biomassa. Met partner International Solar werden al verschillende grote zonnestroomprojecten in Nederland gerealiseerd. Binnen de gemeente Amsterdam is in het afgelopen jaar al bijna 1MW genstalleerd. Verantwoordelijk voor zonnestroom binnen Greenchoice is Frank Heijckmann De gemeente Amsterdam is een goede partner waar we een aantal prachtige projecten mee hebben ontwikkeld. De komende maanden bouwen we nog een aantal grote projecten elders in Nederland. Ondertussen richt Greenchoice zich nadrukkelijk op het uitbreiden van zonnestroomprojecten voor huizenbezitters. Wij zetten met projecten als ZonVast al langere tijd de standaard voor lokale duurzame energieopwekking in Nederland.

De officile opening vond plaats door de wethouders Carolien Gehrels Bedrijven en Maarten van Poelgeest Klimaat en energie en Truze Lodder directeur Het Muziektheater Amsterdam.

httpwww.youtube.comwatchvKLI0tFjbQ4snsemVoor meer beeld video en achtergrond zie httpgreenchoice.pressdoc.com

Contact voor media

Voor meer informatie over het project Frank Heijckmann tel 0649 10 10 82

Contact voor media Greenchoice Jurjen Algra 0610 56 83 24

Gemeente Amsterdam afdeling bestuursvoorlichting Marjolijn van Goethem 06 30 486 216

Datum: donderdag 22 maart 2012, 15:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry