Inkeerregeling zwartspaarders beperkt en boete naar 300%

09/07
2009
De huidige inkeerregeling voor zwartspaarders wordt eind dit jaar verscherpt. En hoewel de wetgeving onzorgvuldig is, is de kans op uitstel klein. “De Tweede Kamer past een truc toe.?

Veel zwartspaarders hebben de afgelopen maanden de inkeerregeling benut en hun verzwegen (buitenlandse) vermogen alsnog bij de Belastingdienst gemeld om zo een boete én een strafrechtelijke vervolging te voorkomen.

Die massale toeloop op de inkeerregeling heeft vooral praktische oorzaken. De bekende fiscale paradijzen voor zwartspaarders, zoals Liechtenstein, Luxemburg en Zwitserland, hebben te kennen gegeven dat zij hun bankgeheim op niet al te lange termijn – onder druk van internationale instellingen – moeten opheffen, en veel zwartspaarders hebben hun in het buitenland gestalde vermogen in Nederland hard nodig om de gevolgen van de beurscrisis te temperen. Financiën heeft de afgelopen maanden honderden miljoenen aan extra belastingopbrengst uit de inkeerregeling gerapporteerd.

De Tweede Kamer vindt de huidige inkeerregeling veel te soepel. Dat bleek al eerder uit Kamervragen en de Tweede Kamer wil dat met een snelle wetswijziging aanpassen.

Datum: donderdag 9 juli 2009, 00:24
Bron: Sprout
Categorie: Economie
Tags: Liechtenstein, Luxemburg, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry