Twee verdachten van grootschalige hennepteelt en witwassen blijven vast

05/09
2014
Twee verdachten, die afgelopen dinsdag 2 september 2014, zijn aangehouden bij doorzoekingen in diverse woningen en andere locaties in de regio op verdenking van hennepteelt en witwassen, zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee, een 46-jarige man en een 40-jarige vrouw, beiden uit Almere, blijven in voorarrest.

Binnengekomen informatie was aanleiding om begin van dit jaar een onderzoek te starten naar de twee personen. Op basis van de bevindingen van dit onderzoek zijn er afgelopen dinsdag 2 september doorzoekingen geweest in vijf woningen en een loods in Almere, Bussum en Naarden. Daarnaast heeft de politie invallen gedaan in loodsen waar hennepkwekerijen zijn aangetroffen. Het gaat om vier relatief grote kwekerijen. Bij de doorzoekingen zijn dure sieraden, grote geldbedragen en voertuigen in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op de hele inboedel van het luxe appartement in Naarden waar de twee verdachten verbleven. Zij zijn diezelfde dag ook aangehouden.  

Het onderzoek richt zich op de verdenking van hennepteelt in de periode van 2010 tot 2014 en witwassen. De twee verdachten zijn vandaag voorgeleid en blijven in voorarrest tot de zitting van de Raadkamer op 17 september.

 

Datum: vrijdag 5 september 2014, 14:56
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, Bussum, Flevoland, Naarden, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry