Weerbericht

Af en toe regen of enkele buien. Vannacht in het kustgebied veel wind

Een zone met af en toe (buiige) regen trekt van zuidwest naar noordoost over het land. In de oostelijke helft kunnen tijdens buien windvlagen van 50-60 km/uur voorkomen, lokaal is daar ook onweer mogelijk. Daarna breekt van het zuidwesten uit de zon weer vaker door. De temperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot lokaal 23°C in het zuidoosten en oosten. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig. Langs de westkust wordt de wind in de avond tijdelijk even hard, 7 Bft, met aan zee ook windstoten tot ca. 70 km/uur.

Komende nacht is er vrij veel bewolking en komen er buien voor, de meeste en zwaarste buien in het noorden met daar een kans op onweer. De minima liggen rond 14°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft. Ook dan zijn er tijdens buien windstoten mogelijk tot ca. 70 km/uur.

Ook zaterdag overdag komen er verspreid over het land buien voor. In het noorden en noordoosten kunnen de buien gepaard gaan met onweer. Tussen de buien door schijnt vooral in de middag ook de zon. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 21°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig.

Bron: Buienradar, KNMI


Website by Web Chemistry