Benoeming directeur-generaal Rijksbegroting bij het ministerie van Financiën

21/06
2013
Mevrouw drs. J.W. (Hanneke) Schuiling (1958) wordt directeur-generaal Rijksbegroting bij het ministerie van Financiën. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Dijsselbloem van Financiën. De benoeming gaat in op 1 augustus 2013.

Mevrouw Schuiling is sinds 2007 hoofddirecteur Financiën en Control bij het ministerie van Defensie. Daarvoor was zij onder andere directeur Uitvoeringsbeleid bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en directeur Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Eerder heeft zij bij verschillende directies, onder andere de Inspectie Rijksfinanciën, de directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen en de directie Algemene Financiële en Economische Politiek, van het ministerie van Financiën gewerkt.

Mevrouw Schuiling studeerde Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de postdoctorale Beroepsopleiding Financieel Economisch Beleidsmedewerker (BOFEB) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij volgt drs. L.B.J. (Laura) van Geest op die per 1 augustus 2013 benoemd is in de functie van directeur van het Centraal Planbureau.

De benoeming van mevrouw Schuiling is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Datum: vrijdag 21 juni 2013, 14:56
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry