Buitenspeeldag 2013

06/06
2013
Kinderen spelen steeds minder buiten en zitten liever binnen achter de (spel)computer. Gelukkig is het binnenkort weer Buitenspeeldag. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buiten spelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Bekijk in het overzicht waar uw kinderen in Lisse kunnen spelen.

De speeltuin is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buiten spelen, bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Buitenspeeldag wordt dit jaar georganiseerd op woensdagmiddag 12 juni.

Datum: donderdag 6 juni 2013, 11:27
Bron: Goed Nieuws.com
Categorie: Algemeen
Tags: Lisse, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry