Grootschalige diefstal Hotmail-adressen

06/10
2009
Hoe het precies gebeurd is, is nog niet bekend, maar gisteren is door Microsoft bevestigd dat er zo'n 10.000 Hotmail-adressen en accountgegevens zijn openbaar gemaakt. Microsoft adviseert Hotmail gebruikers hun wachtwoord te veranderen.

Het betreft met name Europese accounts beginnend met de letter a of b. Dit is bekend gemaakt door website Neowin. Microsoft heeft na onderzoek een groot aantal accounts geblokkeerd. Geblokkeerde gebruikers kunnen hun account bij Microsoft terugclaimen via dit formulier.

De lijst met accountgegevens is op internet gepubliceerd en ondertussen verwijderd. Het is meestal wel zo dat er kopieën rondzwerven, dus is het belangrijk hier rekening mee te houden en de nodige maatregelen te nemen. Hoe de Hotmail-accountgegevens zijn bemachtigd is nog niet bekend, dit wordt door Microsoft nog onderzocht. Gesuggereerd wordt dat dit door Phishing is gebeurd, maar een andere hack-mogelijkheid is nog niet uitgesloten.

Alle Live Hotmail -ebruikers worden de overigens voor de hand liggende (preventieve) handelingen geadviseerd, om iedere drie maanden het wachtwoord te vervangen en niet hetzelfde wachtwoord voor andere sites te gebruiken.

Datum: dinsdag 6 oktober 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry