Tot vijf jaar cel voor wapen- en drugshandel in regio Amersfoort

13/02
2013
Utrecht , 13-2-2013

De rechtbank in Utrecht heeft woensdag tot vijf jaar gevangenisstraf opgelegd aan acht verdachten die betrokken waren bij de handel in wapens en drugs in met name Amersfoort.

Wapenhandel

De 53-jarige hoofdverdachte kreeg vijf jaar gevangenisstraf. De rechtbank achtte de man schuldig aan de handel in (automatische) vuurwapens, wapenbezit en het bezitten van en handelen in drugs. Een 53-jarige man uit Amersfoort die eveneens betrokken was bij wapenhandel, kreeg 24 maanden gevangenisstraf. Hij was de eigenaar van een garagebox midden in een woonwijk die vol bleek te liggen met wapens en munitie. Een 47-jarige man uit Amersfoort werd veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf voor bezit en vervoer van wapens en tevens het bezit van hennep en amfetamine.

Pseudokoper

De politie zette in het onderzoek een undercover agent/pseudokoper in. Hoewel de verdediging anders had bepleit, is deze pseudokoper volgens de rechtbank conform de regels ingezet. Er was een voldoende zware verdenking en van infiltratie door de koper was geen sprake.

Drugshandel

De overige vijf verdachten waren in meer of mindere mate betrokken bij hennepteelt en hennephandel. Zij kregen variërende straffen opgelegd, afhankelijk van hun aandeel. De hoogst opgelegde straf was 27 maanden gevangenisstraf, de laagste was 100 dagen cel, waarvan 90 voorwaardelijk en een werkstraf van 90 uur.

Criminele organisatie

Vonnis 800203-11
Vonnis 804804-11
Vonnis 804807-11

 

Datum: woensdag 13 februari 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry