LinkedIn geeft hack toe

07/06
2012
Meer dan 6 miljoen wachtwoordhashes uitgelekt Na de LinkedIn-hack van gisteren bleef het enige tijd stil van de kant van het sociale netwerk. Een blogpost bevestigt nu dat er inderdaad wachtwoorden gelekt zijn, en noemt maatregelen om je account te beveiligen.

Of de 6 miljoen uitgelekte wachtwoordhashes van LinkedIn afkomstig waren, werd in eerste instantie bevestigd noch ontkend. In een nieuwe blogpost heeft het bedrijf nu toegegeven dat “sommige wachtwoordhashes” uit de lijst uit de database van het sociale netwerk afkomstig zijn. Leden wier account getroffen is, krijgen van LinkedIn een e-mail met meer informatie en worden bij het inloggen op de site gevraagd hun wachtwoord te wijzigen.

Mocht je nog geen bericht gehad hebben van LinkedIn, dan is je account waarschijnlijk niet gecompromitteerd. LastPass heeft een handige tool online gezet, die je wachtwoord hasht en controleert op de lijst van gelekte wachtwoorden. Via hun website kun je het wachtwoord laten testen, waarbij het bedrijf garandeert netjes om te gaan met je persoonlijke gegevens.

Datum: donderdag 7 juni 2012, 13:24
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry