Facebook aangeklaagd om misleiding

25/05
2012
Facebook zou informatie achter hebben gehouden tijdens beursgang Iedereen die aandelen in Facebook heeft gekocht op 18 mei kan zich aansluiten bij een rechtszaak die wordt aangespannen door de juristen van Kessler Topaz Meltzer & Check tegen Facebppl. Zij zijn van mening dat Facebook informatie heeft achtergehouden en andere informatie onjuist heeft gepresenteerd.

De rechtszaak is een zogenaamde ‘class action-suit’. Class-action of een representatieve actie is een vorm van een rechtszaak waar een grote groep mensen collectief een vordering bij de rechter brengen. Slachtoffers kunnen zich hierbij aansluiten en een woordvoerder zal namens alle slachtoffers spreken. Wie dat gaat worden is nog niet duidelijk, de zaak van de woordvoerder moet vergelijkbaar zijn met die van de andere slachtoffers en moet in staat zijn om deze groep goed te vertegenwoordigen. De rechtszaak zou niet later dan 23 juli van start moeten gaan.

Facebook zou moedwillig informatie hebben achtergehouden of de onjuiste conclusie hebben getrokken dat die informatie genegeerd kon worden. Ook zouden er onware uitspraken zijn gedaan door Facebook. Wat Facebook het meest kwalijk wordt genomen is dat Facebook te laat heeft gemeld dat er minder winst verwacht kan worden doordat meer mensen Facebook mobiel gebruiken en het advertentiesysteem op het mobiele platform nog niet zo ver is.

Nasdaq aangeklaagd voor $100 miljoen

Vier grote partijen op Wallstreet klaagden Nasdaq al aan voor 100 miljoen dollar om de beursgang van Facebook. De beursgang van Facebook verliep door een computerstoring niet helemaal zoals het zou moeten en het Facebookaandeel kwam daardoor een halfuur later op de beurs. Dit leidde tot onrust en vertraging in bestellingen van klanten. De aandelenkoers ging naar beneden waardoor handelaren en investeerders nu met verliezen te maken hebben. Nasdaq zou zelfs de Facebook-notering kunnen kwijtraken.

Datum: vrijdag 25 mei 2012, 15:09
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry