Trinicom optimaliseert afhandeling klantcontact bij Triodos Bank

03/03
2011
WILP (EZPress) - Triodos Bank een van de duurzaamste banken ter wereld heeft voor het optimaliseren van haar klantcontact gekozen voor Trinicom marktleidend leverancier van geavanceerde softwareoplossingen voor het afhandelen van klantcontacten. In het komende halfjaar worden de T5modules Web selfservice Email response management en Call management gemplementeerd. Hierdoor blijft het klantcontact van hoge kwaliteit maar wordt het intern wel efficinter afgehandeld.

Triodos Bank is de laatste jaren uitgebreid en daarmee is ook het aantal klantcontacten gegroeid. Vr de implementatie van de T5modules werden emails van klanten handmatig verwerkt. We hadden het klantcontact daarmee goed op orde zegt Jeroen Kamstra manager van het klantcontactcenter van Triodos Bank. Maar managementinformatie zoals volumes contactonderwerpen SLAbewaking en meting van individuele performance was niet of alleen handmatig te achterhalen en dat nam intern veel tijd in beslag.

Kamstra vervolgt Aangezien klantcontact bij ons hoog in het vaandel staat wilden we minder tijd kwijt zijn met administratieve handelingen rond het klantcontact en meer tijd besteden aan de klant. Efficinter voor het bedrijf en beter voor de klant. Daarom zijn we voor de interne optimalisatie van de contactafhandeling op zoek gegaan naar de meest geschikte software. Na een selectieprocedure van alle pakketten op de markt hebben we gekozen voor Trinicom. Deze keuze was vrij snel gemaakt aangezien Trinicom er wat betreft kwaliteit en flexibiliteit voor ons duidelijk uitsprong. Nu is de contactafhandeling veel meer geautomatiseerd en wordt ook de klanthistorie automatisch opgeslagen in ons CRMsysteem waardoor we duidelijk in kaart kunnen brengen wat de klantbehoefte is. Bovendien zijn wij door de implementatie van T5 nu 247 bereikbaar. Op deze manier bieden we onze klanten nog steeds dezelfde kwaliteit van klantcontact maar voor ons gebeurt dat wel efficinter.

Wilco Rietberg directeur van Tinicom Met de implementatie van T5 kan Triodos doelgericht informatie aanbieden via internet waardoor klanten hun vragen zelf via de website kunnen beantwoorden. De T5 Email management module helpt hierbij om inkomende emails centraal in te lezen en toe te wijzen aan de juiste persoon of afdeling en controleert daarnaast bijvoorbeeld de responsetijd en de uniformiteit van uitgaande berichten.

ICT kan de mens niet vervangen maar het kan menselijk werk wel goed ondersteunen. Triodos Bank is daar een mooi voorbeeld van. Door de implementatie van T5 kunnen medewerkers het klantcontact optimaliseren omdat er veel minder handmatig werk nodig is aldus Wilco Rietberg.

Einde bericht

Bron Trinicom

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 3 maart 2011, 11:25
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry