Hotmail wordt veiliger

29/09
2010
Microsoft maakt het gebruik van Hotmail veiliger met een nieuwe voorziening voor het opvragen van een vergeten wachtwoord. Nu wordt er een code via sms toegestuurd.

De nieuwe beveiliging moet het moeilijker maken een account te kapen. Tot nu toe moest een vergeten wachtwoord of een gekaapte account worden bevrijd, door het beantwoorden van een beveiligingsvraag en wordt een e-mail gestuurd naar een ander e-mailadres. Velen vergeten hun beveiligingsvraag of criminelen vinden het antwoord met een paar keer googelen.

De criminelen worden steeds handiger in het achterhalen van wachtwoorden. Ze gebruiken phishing met quasi officiële e-mails. Ze gebruiken keyloggers, of vissen uw wachtwoord uit onbeschermde wifi-netwerken. Hotmail heeft het automatisch blokkeren van uw account al afhankelijk gemaakt van de reputatie van een ip-adres. Bij een niet als onbetrouwbaar bekend staand ip-adres, krijgt u meer pogingen om opnieuw in te loggen.

Een van de nieuwe methoden van Hotmail is een "vertrouwde pc" te benoemen waarop het altijd mogelijk is een account terug te vragen of een wachtwoord te herstellen. De tweede nieuwe mogelijkheid is het gebruik van een mobiel nummer. Hotmail zal op verzoek een sms-je sturen naar dit nummer, met een code waarmee het mogelijk wordt de hotmail-account te herstellen en een nieuw wachtwoord op te geven.

Hotmail-gebruikers krijgen deze beveiliging niet automatisch. Als u iets aan uw accountinstellingen verandert krijgt u de vraag of u de beveiliging wilt veranderen. Dat kan ook via het aanklikken van ‘opties' die rechts boven in het venster verschijnen.

Google kwam al eerder met een extra beveiliging voor de Google Apps, die werkt met een code die via sms wordt gestuurd.

Datum: woensdag 29 september 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry