Nationaal Ouderenfonds pakt groots uit voor eenzame ouderen

09/12
2009
BUNNIK (EZPress) - Een miljoen mensen voelen zich regelmatig eenzaam. Ruim 200.000 mensen krijgen hooguit eens per vier weken bezoek. Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem in Nederland. Vooral december is voor velen van hen een moeilijke tijd. Mensen hebben hun dierbaren verloren, hebben geen kinderen of zien hun kinderen weinig: veel mensen zijn - en vooral voelen zich - vooral in deze feestmaand erg alleen. Deze maand biedt het Nationaal Ouderenfonds diverse activiteiten aan deze maand ook voor eenzame ouderen een feestelijk tintje te geven.

Om zoveel mogelijk activiteiten aan te kunnen bieden, werkt het Ouderenfonds samen met ondermeer een aantal vestigingen van Van der Valk Hotels & Restaurants. Deze bekende keten trakteert bijna 2000 ouderen op een gratis kerstdiner. Ook andere horecaketens zetten de deuren van een aantal vestigingen belangeloos open voor eenzame ouderen. `Het probleem van eenzaamheid onder ouderen is zo groot aan het worden, dat we alles op alles zetten om zoveel mogelijk ouderen een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere maand`, aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds.

Yogalessen voor eenzame ouderen

De Telegraaf helpt het Nationaal Ouderenfonds dit jaar met de kerstactiviteiten. De krant besteedt deze maand uitgebreid aandacht aan ouderen. Op de oproep van de krant aan mensen om iets aan te bieden voor eenzame ouderen, is volop gehoor gegeven. Van yogalessen tot mee-eten bij gezinnen: talloze aanbiedingen zijn er binnengekomen. Het Nationaal Ouderenfonds probeert zoveel mogelijk ouderen te koppelen aan een activiteit bij hen in de buurt.

Duizenden kerstpakketten

Op 14 en 21 december vinden kerstconcerten plaats in het Concertgebouw waarvoor honderden ouderen zijn uitgenodigd. Samen met medewerkers van Fortis Foundation worden in een aantal steden in Nederland honderden eenzame ouderen verrast met een bezoek van medewerkers van Fortis Foundation die een kerstboom bij hen bezorgen. In Utrecht en Amsterdam krijgen ouderen zelfs een kerstboom door de burgemeester uitgereikt. En het kan niet op: de Riki Stichting maakt maar liefst 15 duizend ouderen in verzorgingstehuizen blij met een smakelijk kerstpakket.

//Einde bericht

Bron: Ouderenfonds

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 9 december 2009, 10:39
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Bunnik, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry