Goed ov-netwerk is essentieel voor senioren

16/06
2022
DEN HAAG (EZPress) - Of het busje zo komt, wordt straks nog maar de vraag. De provincies vrezen namelijk dat een derde van de ov-lijnen zullen wegvallen in de nabije toekomst, wanneer bepaalde overheidssteun wegvalt. En dat kan een harde domper worden voor de reiziger op leeftijd.

Ingrid Rep, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB: “Een goed ov-netwerk is essentieel als we willen dat senioren langer thuis blijven wonen én blijven participeren in deze samenleving, bijvoorbeeld als mantelzorger. Maar met het vooruitzicht van minder ov-lijnen wordt langer thuis actief blijven straks langer thuis achter de geraniums zitten. Dat wil niemand.”

Maar er is nog een zorg. Met de sterke verzwakking van het ov-netwerk worden krimpregio’s extra hard getroffen en wordt vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis een luxe. Ingrid Rep: “Zeker gezien de oplopende brandstofprijzen is het voor menig senior niet vanzelfsprekend om de auto te pakken, of zelfs te houden. KBO-PCOB roept daarom ook de overheid op om met de vervoerders en de provincies het gesprek aan te gaan. Met als doel om senioren te ondersteunen in het langer thuis wonen door inclusief vervoer aan te bieden.”

Uit eerder onderzoek van KBO-PCOB bleek al dat 61% van de senioren die in een krimpgebied wonen, zoals Oost-Drenthe en Hoeksche Waard, nu al problemen ervaart met de bereikbaarheid van (openbare) voorzieningen, zoals de bushalte, de pinautomaat en het postkantoor.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 16 juni 2022, 09:19
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Drenthe

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry