Eindhoven Museum opent Eindhoven Panorama

02/07
EINDHOVEN (EZPress) - Eindhoven Museum staat vanaf zaterdag met Eindhoven Panorama op het Stadhuisplein. Eindhoven Panorama is een openluchtpanorama met een omtrek van 70 meter. De levensgrote collage bestaat uit foto’s, tekeningen en verhalen over een eeuw Eindhoven. De installatie van Florian de Visser blijft tot en met 25 juli staan en is gratis te bezoeken.

Eindhoven Panorama is het sluitstuk van Museum door de Stad. Het programma heeft drie jaar met installaties in de stad gestaan, van Winkelcentrum Woensel tot stationsplein en van Dutch Design Week tot Park Hilaria. In het kader van jubileumjaar Eindhoven 1920-2020 stond Eindhoven Museum vorig jaar met De Toren van Eindhoven in alle delen van de stad: Strijp, Woensel, Tongelre, Stratum en Gestel en dit jaar in Eindhoven centrum met Eindhoven Panorama.

Loop door 100 jaar Groot-Eindhoven

Eindhoven Panorama is een collage met allerlei foto`s en beelden van de stad, aangevuld met objecten uit de collectie en illustraties van de ontwerper. Het kunstwerk ziet er niet alleen indrukwekkend uit, je raakt er ook niet op uitgekeken. Er is voor iedere bezoeker iets te zien en te ontdekken. De beelden komen uit verschillende periodes van de stad, verleden en heden wisselen elkaar voortdurend af. Er zijn bijvoorbeeld foto`s te zien van monumenten in aanbouw en gebouwen die inmiddels niet meer bestaan. Het panorama nodigt tevens uit tot onderling gesprek.

De bezoekers van het panorama kunnen ook naar een audiotour luisteren, die Twan Hofman en Publikators speciaal voor de installatie hebben gemaakt. Er is voor elk stadsdeel een korte audiotour, die je meeneemt door de jaren heen en langs de belangrijkste gebeurtenissen. Bezoek Eindhoven Panorama van 3 tot en met 25 juli, op woensdag tot en met zondag tussen 12:00 en 17:00 uur.

//Einde bericht

Bron: Eindhovens Museum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 2 juli 2021, 09:01
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry