Vrije tarieven tandheelkunde als het u blieft

25/03
SNEEK (EZPress) - Prestatie code’s en vaste tarieven tandheelkunde leiden tot complicaties door supplier induced demand. Motie PVV jaar 2012 die vrije tandarts tarieven terug draait neigt tot overmatige invasieve behandelingen bij de jeugd en beperkt alternatieven zoals ozontandhealing, voedingsadviezen en andere gebitsontsmetting bij kiespijn en tandwortelcariës.

In een brief aan de vaste kamercommissie voor VWS d.d. 25-3-2021 pleit Jacob Brandsma van Ozontandzorg voor herstel van vrije tarieven tandheelkunde in het verlengde van het experiment van 2012 met destijds minister E. Schippers bij het opstellen van een regeerakkoord. Miljoenen gealloceerd aan kindertandheelkunde (om politiek te scoren, zonder kennis van zaken) leiden tot averechtse gevolgen. Geld wordt toebedeeld aan louter invasieve behandelingen, zoals boren en vullen in melkgebitten, narcose extractie van melkgebitten, kronen in melkgebitten, bij tieners wortelkanaalbehandelingen, composiet vullingen in posteriors die vaak leiden tot wortelkanaalbehandelingen bij twintigers, die vervolgens met een kroon worden opgezadeld zonder dat de klachten worden opgelost, enzovoort.

“Partijen die inzien dat ouders bij het welzijn van hun kinderen beter betrokken kunnen worden, dat het doelmatiger zou zijn om gereserveerde gelden in korting te brengen op hun zorgpremie en rechtstreeks hun stem te laten horen bij tandheelkundige behandelbeslissingen kunnen tot een akkoord komen.” schrijft Brandsma.

//Einde bericht

Bron: Ozontandzorg

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 25 maart 2021, 22:36
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Friesland, Leiden, Sneek, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry