De Nationale Waterstofdag: waterstof als multitasker van de energietransitie

20/01
2020
WAGENINGEN (EZPress) - Waterstof als multitasker van de energietransitie. Dat is het thema van de eerste Nationale Waterstofdag op 6 februari 2020. Op deze dag worden diverse waterstoftoepassingen in de praktijk getoond. Daarnaast gaan prominente sprekers van de TU Delft, Shell, Ecorys, TNO, Alliander, het ministerie van EZ en Wageningen Universiteit & Research (WUR) met elkaar en met andere aanwezigen in gesprek over de kansen die waterstof biedt in het realiseren van de klimaatdoelstellingen.

Waterstof kan gezien worden als de multitasker van de energietransitie. Er is behoefte aan meer duurzame elektriciteit, warmte en duurzame transportbrandstoffen. Echter, het elektriciteitsnetwerk loopt tegen zijn grenzen aan. Daarnaast zijn de transportsector en de landbouw op zoek naar een duurzaam alternatief voor diesel; accu’s zijn hier moeilijk inzetbaar voor. Tenslotte is er een opslagprobleem. Waterstof biedt voor al deze problemen een oplossing en zou daarmee binnen 5 tot 10 jaar een essentiële bouwsteen en versneller kunnen zijn voor de energietransitie.

Hoe dat werkt? Dat hoort u op 6 februari op de eerste Nationale Waterstofdag. De Nationale Waterstofdag is een initiatief van ACRRES, het landelijke praktijkcentrum van de WUR voor de toepassing van duurzame groene energie en grondstoffen, met medewerking van TNO.

Sprekers op de Nationale Waterstofdag zijn o.a.Marjan van Loon, president-directeur Shell NederlandAd van Wijk, professor Future Energy Systems TU DelftManon Janssen, bestuursvoorzitter Ecorys en voorzitter Klimaattafel IndustrieLennart van der Burg, waterstofexpert ECN/TNONoë van Hulst, Envoy Waterstof ministerie van Economische Zaken en KlimaatDaan Schut, chief transition officer Alliander

In de middag is een deel van het programma ingericht voor een bezoek aan het Waterstof Experience Center. Daar worden diverse waterstoftoepassingen in de praktijk getoond, zoals een waterstofheftruck, -auto en - fiets, een tankstation en een generator op waterstof. In deelbijeenkomsten wordt een aantal onderwerpen verder uitgediept.

Meer informatie en aanmelden op www.acrres.nl

//Einde bericht

Bron: Wageningen University & Research

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 20 januari 2020, 10:49
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Delft, Gelderland, Hulst, Wageningen, Zeeland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry