Luchtmacht en U.S. Strategic Command wisselen ruimtedata uit

25/09
2018
De luchtmacht en het U.S. Strategic Command gaan zogenoemde space situational awareness-data uitwisselen, oftewel informatie over het ruimtedomein. Hiervoor ondertekenden beide partijen vandaag een overeenkomst. De afhankelijkheid van ruimtegerelateerde systemen zal met de overgang naar de zogenoemde 5e generatie-luchtmacht (met onder meer de F-35) verder groeien.

Een militair verdiept zich in de ruimteweerberichten van internationale weersinstituten voor de Space Weather Impact Awareness Chart. Die vormt een bijdrage aan de `space situational awareness`.

Rear Admiral Richard Correll van U.S. Strategic Command (USSTRATCOM) benadrukte dat overeenkomsten als deze de gezamenlijke situational awareness vergroten van het ruimtedomein . “Deze kennis, de basis van al onze ruimteoperaties, is essentieel voor dit overvolle domein.”

Volledig en actueel

Voor een zo volledig en actueel mogelijk beeld van een situatie is samenwerking essentieel stelt Correll: “Partnerschappen als deze vormen de basis voor internationale normen in het ruimtedomein, vergelijkbaar met de lucht-, grond-, maritieme en cyberspace-domeinen. Samenwerken bevordert het verantwoordelijke, vreedzame en veilige gebruik van de ruimte."

De luchtmacht gaat meedoen in het bestaande SSA-data-uitwisselingprogramma. Hierin zitten 15 andere landen, meer dan 70 commerciële partijen en 2 overheids-gerelateerde organisaties. Deze laatste 2 zijn de European Space Agency en de European Organization for the Exploitation of Meteorological Satellites. De deelnemende landen zijn Australië, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Israël, Italië, Japan, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea.

Cruciale informatie

De uitwisselingsovereenkomsten verbeteren de samenwerking en het proces van informatieaanvragen bij het Joint Space Operations Center van USSTRATCOM (Vandenberg Air Force Base Californië). Zo krijgen (inter)nationale operationele missieplanners cruciale informatie op het juiste moment.

Data delen

Directeur Operaties commodore Andre Steur: “Onze samenleving, economie en onze militaire operaties zijn grotendeels afhankelijk van ruimte gerelateerde systemen. Deze moeten we dus beschermen. Deze missie kunnen we beter samen volbrengen. Door binnen de coalitie zo veel mogelijk data met elkaar te delen.”

Datum: dinsdag 25 september 2018, 16:45
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Japan, Korea, Noorwegen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry