Rotaryclub Zeewolde initiatiefnemer realisatie `Landmark Tulp` op het Tulpeneiland

27/06
2017
ZEEWOLDE (EZPress) - Serviceclub Rotary Zeewolde viert in het op 1 juli 2017 startende clubjaar haar vijfentwintig jarig bestaan. Dat is daarmee de aanleiding voor een bijzonder jubileumproject, wat geheel is gericht op de toekomstige hot-spot van Zeewolde, het Tulpeiland.

Dinsdagavond 27 juni presenteerde Rotaryclub Zeewolde tijdens een persintroductie haar ambitieuze project voor de realisatie van een 15 meter hoge landmark op het Zeewolder Tulpeiland. En dan niet zomaar een landmark maar een prachtige tulp als symbolisering van het eiland met deze naam. Geïnspireerd door het bekende Palm eiland bij Dubai is het tulpeiland aangelegd in de vorm van een heuse Tulp. Prachtig zichtbaar op foto’s vanuit de lucht, maar minder goed zichtbaar vanaf water en land.

Het heeft de Rotaryclub Zeewolde op het idee gebracht om tot de realisatie van een Landmark Tulp te komen als jubileumproject en cadeau van en voor alle Zeewoldenaren. Een belangrijke Rotary doelstelling is ‘Service above self’ oftewel ‘dienstbaarheid boven eigen belang’. Het past de Zeewolder Rotarians dan ook heel goed om dit project aan te jagen, te coördineren en om alle benodigde partijen te enthousiasmeren om als partner deel te nemen.

Het streven is dat de Landmark Tulp qua energiebehoefte zelfvoorzienend zal zijn. De kop van de tulp zal dan ook voorzien worden van een verticaal werkende windmolen. Ook is de wens om de nodige innovatie toe te passen b.v. met LED-technologie voor het fraai en dynamisch uitlichten van de landmark. Daarmee past de aanpak uitstekend bij Zeewolde als duurzame gemeente.

Rotaryclub Zeewolde heeft zich verzekerd van de steun van de gemeente Zeewolde, die met name faciliterend haar medewerking zal verlenen. Inmiddels zijn ook al de nodige andere partners betrokken bij de voorbereidingen van dit unieke project.

Na de komende vakantieperiode zal Rotary starten met de fundraising activiteiten die gericht zullen worden op diverse te onderscheiden participanten zoals inwoners, bedrijven en (innovatie)fondsen. Rotary wil het landmark graag onthullen in juni 2018.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 27 juni 2017, 22:28
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Dubai, Flevoland, Verenigde Arabische Emiraten, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry