Vrijdag, actie-dag: Norton AntiVirus 2010

06/11
2009
Vroeger was het overzichtelijk. Áls je al met een virus werd besmet, gebeurde dat omdat je op een attachment in een mailtje had geklikt - waarna degene die het virus had geschreven je, door een ludieke boodschap op je scherm, ook nog eens liet weten dat je computer besmet was. Tegenwoordig gaat het anders en kan je computer op veel meer manieren besmet worden - meestal zonder dat je dat door hebt. Goede bescherming is dus essentieel. Komt dat even mooi uit: onder alle mensen die ons voor aanstaande maandag 9 november 10.00 uur een mailtje sturen, verloten we 5x Norton AntiVirus 2010 (voor 3 pc's) ter waarde van € 49,99!

Traditionele, al langer rondwarende malware wordt door de meeste virusscanners tegenwoordig makkelijk onderschept. Maar nieuwe malware - waarbij we het hebben over narigheid die soms maar een paar uur of minuten oud is - wordt lastiger. Cybercriminelen herschrijven tegenwoordig in hoog tempo unieke onderdelen van malware, waardoor er om de zoveel tijd nieuwe varianten ontstaan die niet meteen gevangen worden door virus signatures.

Juist de eigenschappen van al deze varianten - dat ze van recente datum zijn en dat ze uniek zijn - worden nu door Symantec gebruikt als wapen. Norton AntiVirus 2010 is namelijk uitgerust met een nieuwe techniek, Quorum geheten, die naar de reputatie van bestanden kijkt. Quorum neemt data van meerdere bronnen als uitgangspunt, waaronder anonieme data die afkomstig is van de ongeveer 35 miljoen gebruikers die hebben aangegeven te willen meedoen aan de Norton Community Watch. De data wordt 'gevoerd' aan de zogenaamde reputatie engine. Deze engine kent een beoordeling (rating) toe aan elk uniek bestand. Bijzonder hierbij is dat het bestand in kwestie niet eens gescand hoeft te worden. Quorum baseert de rating hoofdzakelijk op informatie als: de frequentie waarin het bestand voorkomt, de levensduur van het bestand en bron van herkomst. Zodoende ontstaat een uiterst nauwkeurige reputatiescore aan de hand waarvan iemand zelf kan bepalen of hij een bestand wel of niet wil uitvoeren. Stel dat een bestand maar door duizend mensen wordt gebruikt en nog maar drie uur geleden voor het eerst opgedoken is, dan geeft Quorum aan dat je een behoorlijk risico loopt door het bestand uit te voeren.

Omdat Norton AntiVirus 2010 daarnaast ook werkt met traditionele virus signatures en met heuristics, worden zowel oudere als spiksplinternieuwe vormen van malware zo goed mogelijk van uw computer geweerd.

Wij geven vijf exemplaren van Norton AntiVirus 2010 ter waarde van € 49,99 per stuk weg. Met één pakket beschermt u meteen drie pc's in uw thuisnetwerk. Om kans te maken hoeft u alleen maar voor aanstaande maandag 9 november 10.00 uur een mailtje te sturen naar webmaster@computeridee.nl, onder vermelding van Norton. Op dit linkje klikken kan ook, dan opent er meteen een mailtje. Onder alle inzenders worden de vijf pakketten verloot. De prijswinnaars krijgen automatisch bericht. Let op: per persoon kunt u één keer insturen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Datum: vrijdag 6 november 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry