Dylan Groenewegen tweede in eerste etappe Dubai Tour

01/02
2017
AMSTERDAM (EZPress) - Dylan Groenewegen is tweede geworden in de eerste etappe van de Dubai Tour. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo hoefde alleen de Duitser Marcel Kittel (Quick Step) voor zich te laten. Marc Cavendish (Dimension Data) sprintte naar een derde plek.

Groenewegen is blij met het goede resultaat maar weet dat er meer in zit. “Het is een goede uitslag want ik klop een aantal grote sprinters. Het is alleen geen overwinning en daarvoor ben ik hier. We kunnen het zeker beter, deze tweede plaats geeft mij hoop voor de komende etappes. Ik ben blij om de beste jongere te zijn maar ik wil hier graag winnen.”

Het was al snel duidelijk dat deze etappe ging eindigen in een massasprint. De 181 kilometer lange etappe startte in Dubai en al vroeg reed er een kopgroep weg en hielden de sprintersploegen het verschil onder controle.

Met nog 10 kilometer te gaan werd de kopgroep ingelopen en maakte het peloton zich op voor de massasprint. Na een gevecht om posities werd Groenewegen afgezet in het wiel van Kittel. Het leek erop dat Kittel te vroeg op kop maar de Duitser hield zijn snelheid hoog en niemand kwam er meer overheen. Groenewegen bleef in zijn wiel en kwam als tweede over de streep.

“De finale was erg hectisch, ik zat bij Tom Leezer in het wiel maar we zaten net te ver van achteren. Op 500 meter van de streep besloot ik om op te schuiven. Ik kwam bij Cavendish in het wiel en op 300 meter voor de streep begon ik met sprinten. Toen Kittel aan ging kon ik alleen zijn wiel houden en er niet meer overheen komen. Ik kijk uit naar de volgende sprints.”

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann debuteerde vandaag als ploegleider. Vanuit de auto zag hij een typische sprint-etappe. “Een kopgroepje die wegreed en het peloton wat gecontroleerd werd door Sky en Quick Step. Wij hebben besloten om niet mee te rijden omdat wij de focus willen leggen op de finale.”

De voorbereiding op de sprint verliep volgens Niermann niet vlekkeloos. “Je merkt aan alles dat we met een nieuwe trein werken. Dylan werd goed de laatste 3 kilometer ingeloodst maar daarna raakt hij zijn ploeggenoten kwijt.” Volgens Niermann is dat zo gek nog niet. “Dit is wel wat anders dan in de trainingen. Dit is het hoogste niveau wat betreft de lead-outtreinen. De Dubai Tour is daarentegen wel de perfecte plek om onze sprinttrein te verbeteren.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 1 februari 2017, 07:14
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Dubai, Groningen, Leek, Noord-Holland, Verenigde Arabische Emiraten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry