Werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor valse bommelding en bedreiging school Almelo

29/04
2014
Almelo ,

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 19-jarige man voor het doen van een valse bommelding en bedreiging van leraren en leerlingen bij het ROC van Twente in Almelo. De jongeman e-mailde dat de locatie “De Sumpel” op 3 juni 2013 met twee bommen zou worden opgeblazen. Later dreigde hij om de volgende dag zoveel mogelijk leraren en leerlingen van de school te doden. De rechtbank veroordeelt hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een onvoorwaardelijke werkstraf van 240 uur. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

School ontruimd

In de nacht van 2 op 3 juni 2013 ontvingen drie docenten van het ROC van Twente een e-mail waarin stond dat de locatie “De Sumpel” in Almelo de volgende ochtend met twee bommen zou worden opgeblazen. Toen deze mail de volgende ochtend werd gelezen is de school ontruimd. Later die dag kwam er een nieuwe mail binnen waarin stond dat de afzender de volgende dag naar de school toe zou gaan om zoveel mogelijk leraren en leerlingen te doden. Politieonderzoek naar de afzender van de mails leidde de volgende ochtend tot de arrestatie van de man. De verklaring van de man dat een ander via zijn computer de mails zou hebben verstuurd acht de rechtbank niet geloofwaardig.

Gevoel van veiligheid

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met de impact die de mails gehad hebben op het gevoel van veiligheid van leraren en leerlingen en op de bedrijfsvoering van de school. De rechtbank rekent het de verdachte bovendien aan dat hij het niet heeft gelaten bij de mail met de bommelding, maar dat hij een dag later nogmaals een dreigende mail heeft gestuurd. Daarnaast houd de rechtbank rekening met het feit dat de man is gediagnosticeerd met ADHD en PDD-NOS en hij hierdoor beperkt wordt. Om de verdachte een duidelijke waarschuwing mee te geven legt de rechtbank hem naast de maximale werkstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf op.

 

Datum: dinsdag 29 april 2014, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Almelo, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry