Jantje Beton Collecte van Start

10/02
2014
UTRECHT (EZPress) - Van 10 tot en met 15 februari a.s. lopen 40.000 veelal jonge collectanten van 1650 jeugdorganisaties, zoals scoutinggroepen, sportclubs en speeltuinverenigingen de Jantje Beton Collecte. De opbrengst wordt gebruikt voor activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen in Nederland kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt.

In een tijd waarin ruim 80% van de kinderen onvoldoende beweegt* kan hier niet genoeg aandacht aan besteed worden. Spelen en bewegen is belangrijk voor een gezonde lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van elk kind.

50% voor de club, 50% voor Jantje Beton

Uniek aan de Jantje Beton Collecte is dat de collecterende jeugdclubs de helft van de opbrengst mogen houden. Bijvoorbeeld voor het opknappen van een speelplek, de aanschaf van speelmaterialen of de organisatie van buitenactiviteiten voor kinderen zoals zomerkampen en sportdemonstraties.

Met de andere helft van de opbrengst zorgt Jantje Beton samen met kinderen voor avontuurlijke speelbuurten met kindvriendelijke routes, uitdagende speelplekken en gezonde schoolpleinen**.

Jantje Beton stimuleert gemeenten en professionals om dat op andere plaatsen in het land ook te doen en vooral: om kinderen daar bij te betrekken!

Belang van buitenspelen

Buitenspelen is meer dan alleen leuk: het is heel goed voor kinderen. Juist in een tijd waarin ruim 80% van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Kinderen worden er vrolijk en blij van en ze doen belangrijke mentale, motorische en sociale vaardigheden op. Door samen buiten te spelen ontwikkelen kinderen zelfbewustzijn, flexibiliteit en empathie. Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen op school.

Geef aan de collectant

Dus met de Collecte snijdt het mes aan twee kanten: lokale jeugdorganisaties halen geld op voor (extra) activiteiten voor de kinderen van hun club en voor kinderen in heel Nederland. Samen halen we het kind naar buiten. Geef aan de collectant!

* Bron: TNO Trendrapport Bewegen en Gezondheid 2010/2011, publicatiedatum 11 maart 2013

**Gezonde schoolpleinen: www.jantjebeton.nl/gezondeschoolpleinen

//Einde bericht

Bron: Jantje Beton

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 10 februari 2014, 08:35
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry