Als mensen betrouwbaar blijken, hebben we het idee dat ze fysiek op ons lijken

11/11
2013
Wanneer we mensen betrouwbaar achten, hebben we ook het idee dat die mensen uiterlijk sterk op ons lijken. Zelfs als dat in werkelijkheid helemaal niet het geval is. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Onderzoekers van de Royal Holloway University of London verzamelden een aantal proefpersonen en lieten ze foto’s zien. Op de foto’s waren gezichten van anderen te zien. De foto’s waren aangepast: gezichtskenmerken van de proefpersonen en twee andere mensen waren met de gezichtskenmerken van één of twee mensen vermengd. Soms was de foto maar een klein beetje aangepast. Soms zaten er heel veel kenmerken van de proefpersoon of de andere twee personen in. De proefpersonen moesten aangeven of de persoon op de foto meer op hen of meer op één van de twee andere personen leek.

Spelletje

Daarna namen de proefpersonen deel aan een spelletje. Ze speelden tegen de twee mensen wiens gezichtskenmerken in het eerdere experiment met de gezichtskenmerken van de proefpersonen waren vermengd. Soms bleken deze personen tijdens het spel heel betrouwbaar te zijn; soms beduvelden ze de proefpersonen.

Datum: maandag 11 november 2013, 10:28
Bron: Scientias
Categorie: Wetenschap
Tags: Groningen, Leek

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry