Weerbericht

Van het zuiden uit op uitgebreide schaal sneeuw

Er is veel bewolking en in het uiterste zuiden valt plaatselijk lichte sneeuw. De sneeuw breidt zich vanmiddag noordwaarts uit. Er valt op veel plaatsen 5-10 cm. Vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel kan plaatselijk 10-15 cm vallen. In een deel van Limburg gaat de sneeuw vanmiddag over in regen. Op het grensgebied tussen de regen en sneeuw kan ook zeer lokaal ijsregen of ijzel voorkomen. Later in de avond verplaatst het sneeuwgebied zich oostwaarts en wordt het in het westen droog. De temperatuur ligt op de meeste plaatsen rond het vriespunt. Alleen in het zuiden van Limburg kan het 6°C worden. De wind draait naar oost tot noordoost en wordt matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Vannacht trekt de sneeuw naar Duitsland weg. Het wordt dan wisselend bewolkt met een enkele winterse bui. Plaatselijk is het glad door sneeuwresten en/of bevriezing. Aan zee loopt de temperatuur op naar 5°C, in het binnenland ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. De noordwestenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele regenbuien, mogelijk met natte sneeuw. In de loop van de middag klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Maxima komen uit rond 3°C en er staat een zwakke tot matige westelijke wind.

Bron: Buienradar, KNMI


Website by Web Chemistry