Weerbericht

Geregeld zon en een bui. Veel wind, vannacht op de Wadden zware windstoten.

De zon schijnt geregeld tussen de stapelwolken door en vooral het noorden en oosten hebben met enkele buien te maken. Hierbij is in het noordoosten aanvankelijk ook onweer mogelijk. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten en daarmee is het een stuk koeler dan gisteren. Er staat een stevige noordwestenwind. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer hard.

Komende nacht is er tamelijk veel bewolking en neemt de buienactiviteit, wederom vooral in de noordelijke helft van het land, tijdelijk toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 13°C aan zee. De noordwestenwind is matig of vrij krachtig, langs de westkust krachtig. In het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer is de wind hard, 7 Bft, met daar plaatselijk zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden en schijnt de zon slechts af en toe. Vooral in het noorden en oosten valt er af en toe een lichte bui. In de avond wordt het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 16°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, in de ochtend mogelijk nog hard. In de avond wordt de wind geleidelijk matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Bron: Buienradar, KNMI


Website by Web Chemistry