Weerbericht

Wisselend bewolkt. Maandag wat regen en in de loop van de dag droog

Het is wisselend bewolkt met ook af en toe zon. In het zuidoosten is de meeste ruimte voor de zon. In de loop van de avond wordt de bewolking van het noordwesten uit dikker en kan er wat lichte (mot)regen gaan vallen. Het wordt ongeveer 16°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, in het noorden en noordwesten matig en vlak aan zee af en toe vrij krachtig. In het zuidoosten is de wind zwak en variabel.

In de nacht naar maandag trekt een smalle regenzone van het noordwesten naar het zuidoosten. Daarachter klaart het deels op. De minima lopen uiteen van 5°C in het zuidoosten tot 13°C aan zee. Er staat aanvankelijk een zwakke tot matige zuidwestenwind, maar van het noordwesten uit draait de wind naar noord en neemt dan toe naar matig, aan de kust tijdelijk naar vrij krachtig tot krachtig.

In de loop van maandag klaart het van het noorden uit steeds meer op en tegen de middag verlaat de regen het uiterste zuiden van Limburg. De middagtemperatuur komt uit rond 14°C. Er staat een matige noordelijke wind, die bovendien vlagerig is. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig. In de avond draait de wind naar richtingen tussen west en noordwest en luwt landinwaarts naar zwak.

Bron: Buienradar, KNMI


Website by Web Chemistry