Weerbericht

In het zuidwesten (onweers)buien, in de middag ook elders onweersbuien

In het oosten en noordoosten schijnt de zon af en toe en is het droog. Van het zuidwesten uit neemt de bewolking geleidelijk toe en in het zuidwesten zijn al enkele regen- en onweersbuien ontstaan. Vanmiddag ontstaan er op meer plaatsen in land enkele regen- en onweersbuien. Bij deze buien kan veel neerslag in korte tijd vallen en ook hagel en windstoten zijn niet uitgesloten. In de avond houden de buien aan, al nemen ze wel geleidelijk in aantal en activiteit af. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot 23°C in het zuidoosten en oosten. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Komende nacht overheerst de bewolking kan er vooral in de kustgebieden nog steeds een bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenochtend komen er vooral in het westen enkele buien voor, in de middag is ook elders weer een bui mogelijk. Tussen de buien door is ook de zon af en toe te zien. De maximumtemperatuur ligt rond 20 °C. De zuidwestenwind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig, 5 tot 6 Bft, later mogelijk hard, 7 Bft.

Bron: Buienradar, KNMI


Website by Web Chemistry