Weerbericht

Wisselend bewolkt en enkele buien, aan de kust mogelijk met onweer en hagel

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor, de meeste in de westelijke helft van het land. Langs de kust is er lokaal kans op onweer en hagel. Vanavond trekken de buien naar het noorden weg en wordt het op de meeste plaatsen tijdelijk droog. In het oosten klaart het dan breed op. In de middag wordt het ongeveer 7°C. De wind is zuidwest en matig, aan de kust krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In het Waddengebied zijn later vanavond enige tijd windstoten tot 75 km/uur mogelijk, met name bij een bui.

Komende nacht is er vrij veel bewolking en trekken er buien van west naar oost over het land. Vooral aan de kust is hierbij een kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond de 4°C, aan het begin van de nacht kan het in het oosten lokaal nog afkoelen tot +1°C. De wind is meest matig uit een westelijke richting, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard, 7 Bft.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor met een kleine kans op onweer. In de avond doven de meeste buien uit. De temperatuur komt in de middag uit op ongeveer 8°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, in de ochtend aan de kust nog krachtig tot hard, 7 Bft. In de loop van de dag neemt de wind van het zuidwesten af.

Bron: Buienradar, KNMI


Website by Web Chemistry