Weerbericht

Vanochtend op veel plaatsen glad, daarnaast bewolkt en uitbreidende mist

Er is veel bewolking en zeer lokaal valt er motregen, die op een bevroren ondergrond aanleiding tot IJZEL kan geven. Verder liggen er op veel plaatsen nog sneeuwresten. Door dit alles is het op uitgebreide schaal glad. In de loop van de ochtend lopen de temperaturen op en verdwijnt op steeds meer plaatsen de gladheid, het laatst in het noordoosten. De mist in het zuidwesten, midden en westen breidt zich vanochtend en vanmiddag over de rest van het land uit, met uitzondering van het uiterste zuidoosten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht kan het vooral in de noordelijke helft mistig zijn, de zuidelijke helft is zwaar bewolkt. In de loop van de nacht gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 3°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Morgen overdag trekt het gebied met neerslag naar het noordoosten en kan het daar in de middag nog af en toe regenen. Van het zuidwesten uit klaart het in de loop van de dag op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait van het zuidwesten uit naar west en is matig.

Bron: Buienradar, KNMI


Website by Web Chemistry