Archief 09 December 2012 : Entertainment

AS Roma wint topper van Fiorentina

AS Roma heeft zaterdag in eigen stadion met 4-2 van Fiorentina gewonnen. Voor de Romeinen scoorde Francesco Totti twee keer. Ook Leandro Castan en Pablo Daniel Osvaldo vonden het net. Facundo Sebastian Roncaglia zorgde namens Fiorentina voor de -1. Invaller Mounir el Hamdaoui kopte vlak na rust de 3-2 binnen. Roma, waar Maarten Stekelenburg weer bij de…Lees verder

Valencia in linkerrijtje na zege op Osasuna

Valencia heeft zich zaterdag in het linkerrijtje van de Primera Division geschaard. De club uit de sinaasappelstad won op bezoek bij laagvlieger Osasuna met 1-0. In Pamplona scoorde Roberto Soldado de enige treffer van de wedstrijd. De spits scoorde tien minuten na rust en gunde interim-trainer Ernesto Valverde direct zijn eerste zege. Valencia staat…Lees verder

Pakistan pakt brons op Champions Trophy

De Pakistaanse hockeyers zijn zondag als derde geëindigd op de Champions Trophy. In de strijd om het brons werd met 3-2 gewonnen van India. Pakistan stond daarmee voor het eerst sinds 2004 weer op het podium van de Champions Trophy. India kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar daarna was het Pakistan dat de klok sloeg. De achterstand werd omgezet…Lees verder

Weer nieuw baanrecord Lee op 500 meter in Nagano

Sang-hwa Lee heeft zondag in Nagano ook de vierde wereldbekerwedstrijd over 500 meter gewonnen. De Zuid-Koreaanse deed dat net als zaterdag in een nieuw baanrecord. Lee verbeterde zich in 37,60 seconden met drie honderdsten ten opzichte van een dag eerder. De Duitse Jenny Wolf (37,90) werd op drie tienden tweede, terwijl Nao Kodaira (38,09) voor eigen…Lees verder

Nederland verliest finale Champions Trophy

De Australische hockeyers hebben zondag voor de vijfde keer op rij de Champions Trophy gewonnen. In Melbourne werd Nederland in de finale met 2-1 verslagen. Kieran Govers velde met een golden goal in de eerste verlenging het vonnis over Oranje, dat lange tijd op de been werd gehouden door de uitblinkende doelman Jaap Stockmann. Voor bondscoach Paul van Ass…Lees verder

Minst bekeken seizoen Ik Hou Van Holland sinds 2010

De kijkcijfers van zaterdag 8 december 2012 (SKO) Waar Ik Hou Van Holland in het voorjaar nog haar meest bekeken seizoen ooit had, komt het tiende seizoen dat de afgelopen maanden te zien was niet eens in de top drie terecht. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De seizoensafsluiter van de RTL 4-show trok [...]Lees verder

San Antonio Spurs blijven imponeren in NBA

San Antonio Spurs heeft zich in de NBA op indrukwekkende wijze weer alleen aan kop genesteld van de Western Conference. Met niet misverstane cijfers (132-102) werd Charlotte Bobcats op de zevende opeenvolgende nederlaag getrakteerd. De ruime overwinning kwam deels tot stand door de negentien driepunters die de Spurs produceerden. Danny Green was met 23…Lees verder

Eerste WB-zege Otterspeer in Nagano, Nuis derde

Hein Otterspeer heeft zondag zijn eerste wereldbekerwedstrijd gewonnen. De 24-jarige sprinter uit Gouda was in Nagano de sterkste op de 1000 meter. Otterspeer klokte 1.09,20 minuten en had bijna een halve seconde voorsprong op nummer twee Denny Morrison (1.09,64). Kjeld Nuis (1.09,72) maakte op de derde plaats het Nederlandse feestje compleet. Michel…Lees verder

Rob Kamphues niet met eigen klas in De Reünie

Rob Kamphues ziet het niet echt zitten om ooit een aflevering te draaien van De Reünie waarin zijn eigen vroegere klas centraal staat. Dat vertelt de KRO-ster aan Avrobode. Kamphues brengt in zijn kijkcijferhit elke week weer klassen van vroeger bij elkaar, maar zijn eigen klas zat daar nooit bij. “Ik weet niet of dat ooit [...]Lees verder

Stille tocht grensrechter uitgebreid bij SBS 6

SBS 6 besteedt uitgebreid aandacht aan de stille tocht voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De zender komt vandaag om 17.00 en 19.00 uur met extra uitzendingen van Hart van Nederland. Dat meldt het tv-station. Reporter Ilse van Wingerden is in Almere ter plaatse. Vlak voordat de stille tocht om 17.00 uur begint, vindt er een live [...]Lees verder

Erik de Zwart stapte zelf op bij RTL Boulevard

Erik de Zwart is vorig jaar op eigen initiatief gestopt als reserve-Albert in RTL Boulevard. Hij was niet tevreden over de manier waarop hij door de makers werd ingezet. Dat vertelt de mediaman in weekblad Weekend. De Zwart vond dat hij te weinig in beeld was bij de showrubriek. “Bij RTL Boulevard ben ik zelf gestopt als [...]Lees verder

‘TV Kantine in december 2013 in bioscoop’

Carlo Boszhard verwacht dat de film van De TV Kantine over een jaar in de bioscopen draait. “De financiering is bijna rond. Ik hoop dat de film volgend jaar december de bioscopen in gaat“, zegt hij in weekblad Weekend. Boszhard kijkt ernaar uit. “Dat programma staat met stip op één van de leukste dingen die ik [...]Lees verder

Captain De Jong onder de indruk van stilte in Arena

Siem de Jong was erg onder de indruk van de minuut stilte zaterdag in de Arena. Deze werd voorafgaand aan de wedstrijd van Ajax tegen Groningen gehouden voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. `Voor mijn gevoel was het echt heel stil. Ik denk dat iedereen ook wel wist waarover het ging`, sprak de aanvoerder van Ajax tegen Novum Nieuws.…Lees verder

Heerenveen geeft riante voorsprong weg tegen Roda

In een knotsgekke wedstrijd tegen Roda JC heeft Marco van Basten met Heerenveen een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. De Friezen gingen veruit het grootste deel van de Eredivisiewedstrijd aan de leiding, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt. De 4-4 werd een minuut voor tijd op schitterende wijze gemaakt door Roda-invaller Guus…Lees verder

VVV stunt tegen Vitesse

Vitesse is er niet in geslaagd de koppositie in de Eredivisie te pakken. De Arnhemse club verloor in Venlo met 3-1 van het laag geklasseerde VVV. Voor Vitesse is het na zeven uitzeges op rij pas het eerste puntverlies dit seizoen op vreemde bodem. De nederlaag kan Vitesse zelfs de tweede plaats kosten. PSV heeft zondag thuis aan een punt in de topper tegen…Lees verder

Feyenoord niet langs NAC

Feyenoord heeft zondag uit tegen NAC met 2-2 gelijkgespeeld. In het Rat Verlegh Stadion zette Graziano Pellè de bezoekers al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg door een kopbal van Kees Luijckx op gelijke hoogte. In de tweede helft bracht Lex Immers door een benutte penalty de Rotterdammers weer op…Lees verder

Nigel de Jong loopt zware blessure op

Nigel de Jong komt dit seizoen niet meer in actie. De middenvelder van AC Milan scheurde zondag in de uitwedstrijd tegen Torino zijn achillespees en is vijf tot zes maanden uit de roulatie. Hij mist door de blessure ook de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië. De Jong raakte in de door AC Milan met 4-2 gewonnen wedstrijd na een klein…Lees verder

PSV nieuwe koploper na zege in topper

PSV is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen de topper tegen FC Twente met 3-0 en profiteerden bovendien van een verrassende 3-1 nederlaag van Vitesse tegen VVV-Venlo. De doelpunten van PSV werden gemaakt door Georginio Wijnaldum, Tim Matavz en Luciano Narsingh. Met de zege komt voor PSV een einde aan een buitengewoon negatieve reeks…Lees verder

Van Persie bezorgt United zege in derby

Manchester United heeft zondag zijn koppositie in de Premier League verstevigd. Op bezoek bij stadsgenoot Manchester City won United met 3-2. Robin van Persie werd matchwinnaar door in de blessuretijd bij een 2-2 stand uit een vrije trap raak te schieten. De bezoekers hadden eerder een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. United, waar de Nederlander…Lees verder

Everton in blessuretijd langs Spurs

Everton heeft zondag op spectaculaire wijze de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur gewonnen. Op Goodison Park in Liverpool boog de thuisploeg in de absolute slotfase een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege. Nikica Jelavic maakte twee minuten in blessuretijd de winnende goal. De Spurs, met Jan Vertonghen en Moussa Dembélé in de basis, kwamen een…Lees verder

Leverkusen verliest van Hannover

Bayer Leverkusen heeft zondag verrassend verloren van Hannover 96. De nummer twee van de Bundesliga ging in de AWD-Arena met 3-2 onderuit. Leverkusen blijft ondanks het verlies tweede. Wel is de achterstand op koploper Bayern München inmiddels opgelopen tot elf punten. Leverkusen kwam al na twee minuten op voorsprong door een goal van Gonzalo Castro.…Lees verder

PSV leidt nu de tombola

Weinig. PSV won afgetekend van FC Twente (3-0) en heeft zo drie punten uit de drie topduels overgehouden. “Te weinig”, beaamt Kevin Strootman. Toch is PSV de nieuwe koploper in de tombola die Eredivisie heet, omdat Vitesse verrassend verloor van VVV. Na het verlies tegen Vitesse en Ajax won PSV eindelijk een topper. “Cruciaal omdat we nu hebben laten…Lees verder

Inter passeert Napoli na nipte zege

Internazionale is ten koste van Napoli gestegen naar de tweede plaats in de Serie A. De ploeg uit Milaan trok zondagavond in een onderling duel met 2-1 aan het langste eind. Fredy Guarin en Diego Milito scoorden voor Inter, Edinson Cavani deed iets terug. Wesley Sneijder was bij de thuisploeg opnieuw buiten de selectie gelaten. Inter komt door de zege na…Lees verder

Feyenoord kwetsbaar in standaardsituaties

Feyenoord liet in het uitduel bij NAC Breda (2-2) twee dure punten liggen in de jacht op de koppositie in de Eredivisie. Coach Ronald Koeman kon leven met het resultaat, maar was allerminst tevreden na het gelijkspel. “We zijn onder ons normale niveau gebleven. Na de snelle voorsprong gingen we er toch iets te gemakkelijk over denken.” Twee keer kwamen…Lees verder

Messi breekt record van Müller

Lionel Messi heeft zondag historie geschreven. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona scoorde in de competitiewedstrijd tegen Real Betis Sevilla zijn 85e en 86e doelpunt van dit kalenderjaar en verbreekt daarmee het record van Gerd Müller uit 1972. Woensdag leek het record voor Messi nog ver weg toen hij geblesseerd uitviel in de Champions…Lees verder

Zoeken naar het juiste respect naar grens- en scheidsrechters

Zonder respect geen voetbal. Een poster met deze tekst werden dit weekend door tienduizenden voetbalfans in diverse stadions omhoog gehouden tijdens de minuut stilte ter nagedachtenis aan het heengaan van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. “Ik denk dat bij iedereen wel het kwartje is gevallen”, zei Ajax-trainer Frank de Boer na het duel tegen FC…Lees verder

Goede generale voor Barcelona en Atlético

FC Barcelona en Atlético Madrid hebben in de strijd om de bovenste plaatsen in de Primera Division geen punten laten liggen. Koploper Barcelona won met 2-1 bij Real Betis Sevilla, achtervolger Atlético Madrid veegde Deportivo la Coruña met 6-0 van de mat. Volgende week zondag staan beide ploegen in Barcelona tegenover elkaar. Zowel Barcelona als…Lees verder