Archief 16 November 2012 : Wetenschap

Veel minder vis dan gedacht

In oceanen van de wereld leven tussen de 700.000 en een miljoen soorten dieren, is de uitkomst van een grondige nieuwe analyse. Zo'n 30 tot 60 procent daarvan is nog niet ontdekt; die dieren moeten nog worden benoemd en beschreven. Deze nieuwe getallen zijn veel lager dan eerdere schattingen, die uitgingen van 10 miljoen of meer mariene soorten. Daarbij…Lees verder

Astronomen nemen verste sterrenstelsel tot nu toe waar

Met behulp van Hubble en Spitzer en de natuur zelf, hebben astronomen het verste sterrenstelsel tot nu toe waargenomen. Het stelsel ontstond 420 miljoen jaar na de oerknal. Het licht ervan deed er 13,3 miljard jaar over om de aarde te bereiken. De onderzoekers namen het sterrenstelsel met behulp van twee telescopen en een techniek die bekend staat als…Lees verder

Zuidpoolijs groeit

In tegenstelling tot wat alle klimaatmodellen voorspellen, groeit het ijs aan de zuidpool. De groei komt door wind, neerslag en de temperatuur van het zeewater, zegtde British Antarctic Survey. Het aandikken van de ijslaag vormt een probleem voor klimatologen, omdat het in tegenstelling is met wat veelgebruikte klimaatmodellen voorspellen. Die zeggen dat…Lees verder

Ooit was er mogelijk warm water op Mars

Wetenschappers hebben uit meteorieten af kunnen leiden dat er ooit mogelijk warm water op Mars stroomde. De temperatuur van het water lag ergens tussen de 50 en 150 graden Celsius: temperaturen waarin microben op aarde prima kunnen gedijen. Maar of dat ook op Mars het geval was? De onderzoekers bestudeerden meteorieten die op aarde zijn geland en afkomstig…Lees verder

Brood wordt minder zout

Per 1 januari 2012 wordt brood minder zout. Het maximale zoutgehalte van brood wordt verlaagd van maximaal 2,1 procent naar 1,8 procent al dus een aanpassing in het Warenwetbesluit. De zoutgehalte verlaging is een initiatief van de bakkerijsector zelf waar het kabinet blij mee is. The post Brood wordt minder zout first appeared on Dieet Nieuws.Lees verder

Brood wordt minder zout

Per 1 januari 2012 wordt brood minder zout. Het maximale zoutgehalte van brood wordt verlaagd van maximaal 2,1 procent naar 1,8 procent al dus een aanpassing in het Warenwetbesluit. De zoutgehalte verlaging is een initiatief van de bakkerijsector zelf waar het kabinet blij mee is. The post Brood wordt minder zout first appeared on Dieet Nieuws.Lees verder

Brood wordt minder zout

Per 1 januari 2012 wordt brood minder zout. Het maximale zoutgehalte van brood wordt verlaagd van maximaal 2,1 procent naar 1,8 procent al dus een aanpassing in het Warenwetbesluit. De zoutgehalte verlaging is een initiatief van de bakkerijsector zelf waar het kabinet blij mee is. The post Brood wordt minder zout first appeared on Dieet Nieuws.Lees verder

Culturele zondag 25 november: 'Hoezo armoede?'

Hoezo Armoede? is onderdeel van het internationale culturele initiatief Why Poverty? waarbij wereldwijd ruim zeventig nationale omroepen een week lang (25 november tot 2 december) op radio, televisie en internet aandacht besteden aan het nog immer ingewikkelde probleem van armoede. Culturele Zondag Hoezo Armoede? wordt mede mogelijk gemaakt door…Lees verder

Verkenner Curiosity doorstaat storm op Mars

Verkenner Curiosity heeft zeker één storm meegemaakt op de planeet Mars. Daarop duiden metingen van de luchtdruk, wind en temperatuur tijdens de eerste drie maanden van het verblijf van Curiosity op de rode planeet. Curiosity heeft zeker een storm doorstaan op Mars Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vrijdag…Lees verder


Website by Web Chemistry