Archief 28 Oktober 2012 : Entertainment

Ruime zege Barcelona bij Ray Vallecano

Barcelona heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij Rayo Vallecano in de Primera Division eenvoudig met 5-0 gewonnen. David Villa opende na twintig minuten de score. Na rust liepen de Catalanen verder uit via Lionel Messi (2x), Xavi en Cesc Fabregas. Barcelona, dat nog altijd ongeslagen is, behoudt daardoor ook na negen speelronden de koppositie. Malaga kwam…Lees verder

'Ploegleider De Jongh stapt op bij Team Sky'

Steven de Jongh en Sean Yates zijn opgestapt als ploegleider van Team Sky. Dat meldt de Engelse krant The Sunday Telegraph. Het vertrek van de twee oud-profs zou verband houden met het zerotolerancebeleid van de Britse wielerploeg. Sky kondigde onlangs aan dat alle medewerkers een contact moeten ondertekenen waarin zij beloven zich nooit met doping te…Lees verder

Ruime zege Barcelona bij Rayo Vallecano

Lorenzo grijpt tweede wereldtitel in Moto GP

Jorge Lorenzo heeft zondag de wereldtitel veroverd in de Moto GP. Voor de 25-jarige Spanjaard volstond een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Australië. Voor Lorenzo is het na 2010 zijn tweede wereldtitel in de koningsklasse van de motorsport. Hij werd eerder ook tweemaal kampioen in de 250 cc-klasse. Op Phillip Island won uittredend wereldkampioen…Lees verder

Paul de Leeuw niet opgewassen tegen Linda de Mol

De kijkcijfers van zaterdag 27 oktober 2012 (SKO) Ook met een nieuwe titel weet Paul de Leeuw op de zaterdagavond niet dichterbij Linda de Mol te komen. Zijn Nederland 1-show Langs De Leeuw begon zaterdag met 938.000 kijkers, terwijl RTL 4′s Ik Hou Van Holland 2,4 miljoen kijkers noteerde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net…Lees verder

Giants winnen ook derde duel van World Series

De honkballers van San Francisco Giants blijven de World Series domineren. Op bezoek bij Detroit Tigers werd zaterdag ook het derde duel van de best-of-sevenserie gewonnen. San Francisco zegevierde met 2-0 en heeft daardoor nog een zege nodig om de titel te veroveren. Zondag staat, wederom in Detroit, het vierde duel op het programma. In de geschiedenis…Lees verder

Net5-dokters meer in trek dan Net5-vierling

Het dagelijkse tv-programma Dokters van Net5 doet het om acht uur `s avonds vooralsnog beter dan voorganger De Vierling. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dokters, waarin waargebeurde medische zaken worden nagespeeld, begon maandag als opvolger van De Vierling, een real life soap over een vierling. Gedurende de eerste uitzendweek trok…Lees verder

Debuut Feyenoorder Boëtius in klassieker tegen Ajax

Jean-Paul Boëtius maakt zondag in de klassieker tegen Ajax zijn debuut voor Feyenoord. De 18-jarige aanvaller heeft van trainer Ronald Koeman een basisplaats gekregen. Jeugdinternational Boëtius krijgt de voorkeur boven Ruben Schaken. De ervaren buitenspeler raakte twee weken terug bij het Nederlands elftal geblesseerd aan zijn knie en werkte sindsdien…Lees verder

Maik de Boer blij met succes in showbizz

Maik de Boer is er trots op dat hij nog steeds zijn hoofd boven water weet te houden in de showbizzwereld. Dat vertelt de stylist aan weekblad Privé. De Boer geniet van zijn succes. “Het is hard. Als mensen bij bosjes links en rechts om je heen wegvallen, leer je het wel waarderen, hoor. Dan zeg [...]Lees verder

Jerney Kaagman: ‘The Voice handiger dan Idols’

Toen de kijker Jerney Kaagman in de jury van Idols zag, ging het gerucht al snel dat ze wel Parkinson zou hebben. En enkele weken geleden bevestigde ze in Weekend die vermoedens. Nu begrijpt Kaagman best dat mensen toen tot die conclusie kwamen. “Als ik de banden terugzie kan ik ook zien wat het publiek zag. [...]Lees verder

Patricia Paay wil niet in hypnoseshow SBS 6

Patricia Paay moet er niet aan denken om net als haar televisiecollega Patty Brard hoofdpersoon te zijn in de hypnoseshow Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben op SBS 6. Dat vertelt de tv-diva aan weekblad Story. Paay houdt niet van dat soort shows. “Niets voor mij. Wie weet wat ik onder hypnose allemaal ga uitkramen. Stel [...]Lees verder

Sevilla verliest bij Zaragoza

In de Primera División is Sevilla is er niet in geslaagd een overwinning te behalen tegen Real Zaragoza. De club van Hedwiges Maduro verloor in Zaragoza met 2-1. De thuisploeg stond na de eerste helft al op 2-0 door doelpunten van Hélder Postiga en Ionut Sapunaru. In de zeventigste minuut deed Gary Medel nog iets terug voor de bezoekers, maar dit bleek…Lees verder

Twente wint nipt, Heracles haalt uit

FC Twente blijft de koploper in de Eredivisie. De Tukkers wonnen zondag bij RKC Waalwijk met 1-0. Dusan Tadic scoorde vijf minuten voor rust nadat een doelpoging van Luc Castaignos was gekeerd. Heracles Almelo en sc Heerenveen maakten er een doelpuntenfestijn van: 6-3. Ninos Gouriye was de man van de wedstrijd bij Heracles met drie treffers. Twente en RKC…Lees verder

Vier steden in race voor WTA Championships

Mexico Stad, Singapore, het Russische Kazan en Tianjin in China zijn de vier gegadigden om de WTA Championships vanaf 2014 te organiseren. De vier steden zijn door de WTA geselecteerd om Istanbul op te volgen. Het eindejaarstoernooi van het vrouwentennis wordt sinds vorig jaar in de Turkse stad gespeeld. Ook volgend jaar is Istanbul nog plaats van…Lees verder

Vier Nederlanders maken kans op Golden Boy

FC Twente-spits Luc Castaignos, zijn PSV-collega Jürgen Locadia, Benfica-aanvaller Ola John en Feyenoord-verdediger Bruno Martins Indi zijn in de race voor de Golden Boy Award. Dat blijkt uit de door de organiserende Italiaanse krant Tuttosport gepubliceerde shortlist. Ook de Deense Ajacied Christian Eriksen en de vorig seizoen door Feyenoord van…Lees verder

Bloemendaal laat langs Lisnagarvey

De hockeyers van Bloemendaal hebben zondag ook hun tweede wedstrijd in de eerste ronde van de Euro Hockey League gewonnen. Het Ierse Lisnagarvey werd met 3-0 verslagen. In het Engelse East Grinstead scoorde Freek Martens pas na 58 minuten de eerste goal. Vijf minuten later was via Ronald Brouwer en Roel Bovendeert de eindstand bereikt. Door de relatief…Lees verder

Serena Williams klopt Sharapova in Istanbul

Serena Williams heeft voor de derde keer in haar loopbaan de WTA Championships gewonnen. De Amerikaanse won in Istanbul de finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi met 6-4, 6-3 van Maria Sharapova. Eerder won Serena al in 2001 en 2009. Williams is de opvolgster van Petra Kvitova die al na een partij ziek op moest geven. Williams liet het hele…Lees verder

AZ bedwingt Vitesse in Arnhem

AZ heeft Vitesse de eerste nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie toegebracht. In het Gelredome eindigde het treffen tussen de twee clubs in 2-1. Roy Beerens had zes minuten voor rust AZ al op voorsprong gezet met een intikker, maar Marco van Ginkel trok de stand in het tweede bedrijf weer gelijk. Johann Berg Gudmundsson rondde in de 88e minuut een…Lees verder

Manchester United klopt Chelsea, goal Van Persie

Manchester United heeft zondag goede zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van Robin van Persie en Alexander Büttner liep dankzij een 3-2 zege bij Chelsea drie punten in op de Londense koploper. Van Persie scoorde de 2-0 voor United. Chelsea eindigde als gevolg van rood voor Branislav Ivanovic en Fernando Torres de wedstrijd met negen man. United…Lees verder

Del Potro verslaat Federer in finale Basel

Juan Martin Del Potro heeft zondag het tennistoernooi van Basel op zijn naam geschreven. De als tweede geplaatste Argentijn versloeg in drie sets vijfvoudig winnaar Roger Federer in een twee uur en drie kwartier durende partij: 6-4, 6-7 (5) en 7-6 (3). Del Potro en Federer stonden dit jaar al zes keer eerder tegenover elkaar, waarbij de Zwitserse nummer…Lees verder

Titelverdediger Federer haakt af voor Parijs

Titelverdediger Roger Federer doet niet mee aan het masterstoernooi van Parijs. Dat heeft de Zwitserse nummer een van de wereld zondag bekendgemaakt. Federer deed dat nadat hij de finale in Basel na twee uur en drie kwartier spelen van Juan Martin del Potro had verloren. `Ik had wat kleine klachtjes en ik wil uiteraard geen risico lopen voor de World Tour…Lees verder

Eerste puntenverlies voor Bayern München

Bayern München heeft zondag voor het eerst dit Bundesligaseizoen punten laten liggen. De Duitse koploper verloor met 1-2 van Bayer Leverkusen. De bezoekers waren kort voor rust op voorsprong gekomen door een doelpunt van Stefan Kiessling, maar Mario Mandzukic maakte in de 78e minuut gelijk. Sidney Sam scoorde in de 87e minuut echter ook voor…Lees verder

FC Den Bosch wint uit bij Volendam

FC Den Bosch heeft zondag een 2-1 overwinning behaald op bezoek bij FC Volendam. In de tweede helft waren Jeffrey Vlug en Tom van Weert voor de Brabanders trefzeker, nadat de ploeg in de twaalfde minuut door een eigen doelpunt van Bart van Brakel al ongelukkig op achterstand was gekomen. Door de overwinning klimt Den Bosch naar de elfde stek in de Jupiler…Lees verder

Hamsik houdt Napoli in spoor Juventus

Marek Hamsik heeft Napoli zondag aan een zege geholpen in de Serie A. De door een omkopingsschandaal bedreigde Italiaanse ploeg won door zijn doelpunt met 1-0 van Chievo Verona. Het gat met koploper Juventus blijft daardoor drie punten. De ploeg uit Turijn won eerder zondag met 1-0 van Catania. AS Roma verloor met 3-2 van Udinese. Met Maarten Stekelnburg…Lees verder

Chelsea klaagt over wangedrag scheidsrechter

Scheidsrechter Mark Clattenburg heeft zich zondag van 'ongepaste taal' bediend tegenover twee Chelsea-spelers. Dat beweert de Londense club zondagavond. Dat zou zijn gebeurd bij twee afzonderlijke incidenten tijdens het met 3-2 verloren duel tegen Manchester United. Om wat voor taalgebruik het gaat, meldt de club niet. Chelsea heeft een klacht ingediend bij…Lees verder

FC Twente en PSV overtuigen niet maar lopen wel verder uit

Hoewel het uitwedstrijden betrof, hadden FC Twente en PSV gisteren met respectievelijk RKC Waalwijk en PEC Zwolle ideale tegenstanders om de kater weg te spelen van het matige Europese optreden. Beide ploegen wonnen hun duels en de Tukkers blijven daardoor koploper in de eredivisie, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Bovendien profiteren ze van…Lees verder

Real Madrid ruim voorbij Mallorca

Real Madrid heeft zondagavond met ruime cijfers van Real Mallorca gewonnen. Op Mallorca werd het mede door twee treffers van Gonzalo Higuain en twee van Cristiano Ronaldo 5-0. Beide aanvallers scoorden zowel in de eerste als de tweede helft. Jose Maria Callejon bracht de eindstand op de borden. Atletico Madrid won eerder op de dag met 3-1 van hekkensluiter…Lees verder