Archief 19 Augustus 2012 : Algemeen

Slapen naast een Billy kast

Misschien kun jij binnenkort in een echte Ikea-kamer slapen, compleet met een Malmbed, Paxkledingkast, Billy boekenkast en een Hagalund bank. Ikea wil namelijk een `eigen` hotelketen starten. Het concept moet, net als met de winkels, low budget zijn. Op dit moment is Ikea nog vollop bezig met te onderzoeken of en op welke wijze dit idee daadwerkelijk…Lees verder

Na Li via Williams naar finale Cincinnati

Na Li heeft zaterdagavond in de halve finale van het masterstoernooi in Cincinnati Venus Williams in drie sets verslagen: 7-5, 3-6, 6-1. De Chinese treft in de finale de Duitse Angelique Kerber. Zij was op haar beurt te sterk voor de Tsjechische Petra Kvitová: 6-1, 2-6, 6-4. Williams had tijdens de wedstrijd last van haar rug. `Ik kon nauwelijks…Lees verder

Voorlopige schorsing Bin Hammam verlengd

De Aziatische voetbalbond AFC heeft de voorlopige schorsing van Mohammed bin Hammam met twintig dagen verlengd. Het onderzoek naar corruptie van de oud-voorzitter van de AFC en voormalig vice-voorzitter van de FIFA is nog niet afgerond. De Aziatische bond had de Qatarees een maand geleden voor dertig dagen geschorst. Bin Hammam was vorig jaar kandidaat om…Lees verder

Wiggins start in Tour of Britain

Bradley Wiggins start begin september aan de Tour of Britain. Dat meldt de BBC zondag. Sky had de Britse winnaar van de Tour de France en de olympische tijdrit extra rust gegeven na zijn goede prestaties deze zomer. De 32-jarige heeft zin om in eigen land te fietsen. `Het zal leuk zijn`, zegt hij. `Ik zal proberen fit te blijven zodat ik mezelf niet voor…Lees verder

Gasparotto met gebroken sleutelbeen uit Vuelta

Enrico Gasparotto is uit de Ronde van Spanje gestapt. Dat meldt de organisatie van de ronde zondag. De Italiaanse wielrenner van Astana, die eerder dit jaar de Amstel Gold Race won, brak zaterdag tijdens de ploegentijdrit zijn sleutelbeen. Paolo Tiralongo was ook betrokken bij de val en werd net als zijn ploeggenoot naar het ziekenhuis gebracht. Hij lijkt…Lees verder

Aanvaller Mirallas van Olympiakos naar Everton

Kevin Mirallas heeft zondag een vierjarig contract getekend bij Everton. De Belgische aanvaller komt over van het Griekse Olympiakos. Hoeveel de Toffees voor de international betalen wil de club uit Liverpool niet kwijt. De Belg, die afgelopen woensdag nog in actie kwam tegen Nederland, scoorde vorig seizoen twintig doelpunten in 25 wedstrijden voor de…Lees verder

Willem II blijft ook in Groningen ongeslagen

Willem II is na twee competitierondes nog steeds ongeslagen. De promovendus kwam zondag bij FC Gronginen tot een 1-1 gelijkspel. David Texeira zorgde nog voor een Groningse voorsprong, waarna Marc Höcher de stand in de tweede helft gelijk trok. Groningen, in de eerste helft duidelijk de betere, opende in de 26e minuut de score. Aanvoerder Kees Kwakman gaf…Lees verder

'De Rossi dicht bij overgang naar City'

Daniele De Rossi staat op het punt te tekenen bij Manchester City. De verdedigende middenvelder kan bij de Engelsen negen miljoen euro per jaar gaan verdienen, meldt Gazzetta dello Sport zondag. AS Roma zou zo'n dertig miljoen euro vangen voor de Italiaan. De komst van 29-jarige De Rossi zou een extra concurrent voor Nigel de Jong betekenen. Trainer…Lees verder

HSV sneuvelt in eerste ronde DFB Pokal

Hamburger SV is zondag in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi uitgeschakeld. De ploeg van Jeffrey Bruma verloor met 4-2 bij Karslruhe. De thuisclub, die vorig jaar naar de derde Bundesliga degradeerde, stond ondanks een doelpunt van Koen van der Biezen, bij rust nog met 2-1 achter. Ook het vorig jaar naar de Tweede Bundesliga gedagradeerde Hertha…Lees verder

AZ simpel langs Heracles Almelo

AZ heeft Heracles Almelo zondagmiddag simpel van zich afgeschud: 3-1. In een swingende eerste helft zorgden Jozy Altidore en Maarten Martens voor de doelpunten. Samuel Armenteros deed in een saaie tweede helft nog wat terug voor de Heraclieden, waarna Altidore zijn vierde doelpunt van het seizoen binnen schoot. Nadat beide teams een paar aardige schoten op…Lees verder

ADO en RKC spelen gelijk na turbulente slotfase

RKC Waalwijk is er net niet in geslaagd ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. De Brabanders, die vorige week voor een stunt zorgden door PSV te verslaan, gaven uit bij ADO Den Haag in blessuretijd een voorsprong uit handen: 2-2. Teddy Chavalier had RKC vlak daarvoor op 1-2 gezet. Het publiek kreeg in het tropisch warme Kyocera Stadion een…Lees verder

Chelsea snel klaar met Wigan

Chelsea is het seizoen in de Premier League begonnen met een solide uitzege. Wigan Athletic werd door de nummer zes van het vorige seizoen in het DW Stadium met 2-0 verslagen. De eindstand was al na zeven minuten bereikt door doelpunten van Branislav Ivanovic en Frank Lampard. De Blues grepen de tegenstander direct bij de keel. Op aangeven van debutant…Lees verder

Fransman Démare wint Vattenfall Cyclassics

De Fransman Arnaud Démare heeft zondag de Vattenfall Cyclassics op zijn naam geschreven. De renner van FdJ bleef André Greipel (Lotto-Belisol) en Giacomo Nizzolo (Radioshack-Nissan) voor in de massasprint in de straten van Hamburg. Tom Veelers (Argos-Shimano) werd op de negende plaats de beste Nederlander. Zoals te doen gebruikelijk werden de eerste uren…Lees verder

Degenkolb bezorgt Argos ritzege in Vuelta

John Degenkolb heeft de eerste massasprint in de Ronde van Spanje gewonnen. De voor het Nederlandse Argos-Shimano rijdende Duitser klopte na de 181 kilometer lange tweede etappe van Pamplona naar Viana de Australiër Allan Davis (Orica-Greenedge) op de streep. De Spanjaard Jonathan Castroviejo, die zaterdag met Movistar de ploegentijdrit won, behoudt de…Lees verder

Ajax geeft NEC voetballes in Nijmegen

Ajax heeft NEC zondag in Nijmegen voetballes gegeven: 1-6. De regerend landskampioen stond door doelpunten van Jody Lukoki, Christian Eriksen en Tobias Sana na minder dan twintig minuten al op een ruime voorsprong. Theo Janssen, Siem de Jong en nog een keer Sana maakten de vernedering compleet. Bram Nuytinck redde nog enigszins de Nijmeegse eer. NEC begon…Lees verder

Moisander nog steeds in beeld bij Ajax

Niklas Moisander kan nog steeds rekenen op de belangstelling van Ajax. De Amsterdamse club heeft zich vrijdag opnieuw bij AZ gemeld voor de Finse verdediger. Dat laat algemeen directeur van AZ Toon Gerbrands zondag weten aan Eredivisie Live. Ajax ziet in Moisander de opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Jan Vertonghen. Hoewel Gerbrands de…Lees verder

Goal Elia helpt Werder Bremen niet

Een doelpunt van Eljero Elia heeft Werder Bremen niet naar de tweede ronde van de DFB Pokal gebracht. Uit bij Preussen Münster werd na een verlenging met 4-2 verloren. Na negentig minuten was de stand nog 0-0. Elia had op slag van rust de score geopend voor Werder. Ook FC Nürnberg werd na verlenging uitgeschakeld. Ontvangende club TSV Havelse uit de…Lees verder

Federer klopt Djokovic in Cincinnati

Roger Federer heeft zondag het masterstoernooi in Cincinnati gewonnen. In de finale was de Zwitserse nummer een van de wereld met 6-0, 7-6 (7) te sterk voor Novak Djokovic. In totaal stonden de twee tachtig minuten op de baan. Voor Federer is het zijn 21e titel in een masterstoernooi, evenveel als Rafael Nadal. Op het Amerikaanse hardcourt was Federer als…Lees verder

Man United verlost Büttner van Vitesse

Alexander Büttner voetbalt volgend seizoen toch in de Premier League. Niet Southampton, maar topclub Manchester United bereikte een akkoord met Vitesse over een transfersom voor de 23-jarige linksback. Dat liet Büttner zondag zelf weten aan Omroep Gelderland. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden. Voor Büttner, die ploeggenoot wordt van Robin van…Lees verder

Manchester City moeizaam langs Southampton

Kampioen Manchester City is de Premier League zondag begonnen met een moeizame 3-2 zege op Southampton. De promovendus uit Zuid-Engeland boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar kreeg vervolgens nog twee goals om de oren. Sergio Agüero viel bij City al vroeg uit met een knieblessure. Southampton, waar Jos Hooiveld zijn debuut op het hoogste…Lees verder

Feyenoord hunkert naar doelpuntenmaker

Feyenoord speelt thuis gelijk tegen Heerenveen: 1-1. Teleurstellend. In de Kuip wacht men vol smart op een doelpuntenmaker. Het is de 38e minuut als Immers de bal op een presenteerblaadje krijgt van Fernandez. Heerenveenkeeper Nordfeldt ligt al bijna, maar de halfbakken stift raakt de keeper toch. “Dit is al de vijfde wedstrijd op rij dat Lex niet tot…Lees verder

Valse start Real in seizoensopener

Real Madrid is direct in de eerste wedstrijd van de Primera Division tegen puntenverlies aangelopen. De Spaanse kampioen speelde met 1-1 gelijk tegen Valencia. Gonzalo Higuain zette de Koninklijke na negen minuten nog wel op voorsprong, maar verder gaf het sterrenensemble niet thuis. Vier minuten voor rust was het Jonas die de gelijkmaker aantekende. Real…Lees verder

Ajax jaagt NEC over de kling

Ze worden wel mooi weer voetballers genoemd. De Ajacieden deden gisteren in Nijmegen deze naam eer aan. NEC werd overrompeld: 1-6. De landskampioen stond door doelpunten van Lukoki, Eriksen en Sana na minder dan twintig minuten al op een ruime voorsprong. Janssen, De Jong en nog een keer Sana maakten de vernedering compleet. Nuytinck 'redde' de Nijmeegse…Lees verder

Pedrosa wint MotoGP Indianapolis

Dani Pedrosa heeft zondag de MotoGP van Indianapolis gewonnen. De Spanjaard pakte al vroeg de leiding en gaf die niet meer uit handen. Hij werd zo de eerste tweevoudig winnaar in de vijfjarige historie van de MotoGP in Indianapolis. Achter Pedrosa werd Jorge Lorenzo tweede en Andrea Dovizioso derde. Casey Stoner finishte, ondanks botsplinters en gescheurde…Lees verder

Afwijzing CBP inzake VUmc en geheimhoudingseis

Het VUmc heeft heimelijk patiënten gefilmed op de eerste hulp. Het CBP stelde een onderzoek in. Hierop is gewobt, maar de stukken zijn geweigerd. In de bezwaarprocedure worden de processtukken weliswaar geleverd, maar wordt er een verbod op het verstrekken van informatie gegeven. Zowel het besluit als het verbod worden aangevochten. De volgende stukken…Lees verder

FSV Mainz simpel door in DFB Pokal

FSV Mainz heeft simpel de tweede ronde van de DFB Pokal bereikt. De Bundesligaclub won met 4-0 bij SV Rossbach/Verscheid. Adam Szalai scoorde aan het begin en het einde van de eerste helft. Na de thee zorgde Julian Baumgartlinger voor de 3-0 en gaf Maxim Choupo-Meting het slotakkoord. Ook FC Kaiserslautern won in de eerste ronde van het bekertoernooi.…Lees verder

Barcelona haalt uit tegen Sociedad

Barcelona heeft in de eerste wedstrijd van de Primera Division flink uitgehaald tegen Real Sociedad. In het eigen Camp Nou werd het 5-1 voor de Catalanen. Lionel Messi deed met twee treffers direct van zich spreken. David Villa viel een kwartier voor tijd in voor zijn eerste wedstrijd sinds hij eind december zijn been brak. Hij luisterde zijn rentree op met…Lees verder