New Jersey op nieuwe F1-kalender

27/09
2013
LONDEN (ANP) - Op de voorlopige kalender van de Formule 1 voor 2014 is ook plaats ingeruimd voor New Jersey. De internationale autosportfederatie FIA heeft de lijst vrijdag gepresenteerd. Er staan liefst 22 races op, een recordaantal.

Eerder dit jaar leek het doorgaan van de Grand Prix van de Amerika's met de skyline van New York op de achtergrond nog twijfelachtig. De GP kwam niet voor op de conceptagenda die werd voorgelegd aan de F1-teams. Nu is de race onder voorbehoud toch gepland, op 1 juni. Een week later is de GP van Canada in Montreal. Het seizoen begint op 16 maart in Australiƫ en wordt op 30 november afgesloten in Braziliƫ.

De GP van Zuid-Korea is in het provisorische schema voor volgend jaar vastgesteld voor eind april, Mexico is terug op de agenda in het najaar (november). Rusland debuteert met een race in Sotsji op 5 oktober. De kans bestaat echter dat nog twee wedstrijden zullen afvallen. F1-baas Bernie Ecclestone sloot half juli nog uit dat het programma meer dan 20 GP's zou tellen.

Datum: vrijdag 27 september 2013, 17:55
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Canada, Groningen, Jersey, Korea, Leek, Londen, Mexico, New York, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry