Chemie in de badkamer

25/09
2013
In het laboratorium voor lichaamsverzorging van Nina van Bart borrelt en bruist het van de reacties.

Een spons die groeit tijdens het douchen, tonic die bruist terwijl je je gezicht schoonmaakt. Nina van Bart studeert af als bachelor Man and Identity aan de Design Academy Eindhoven met nieuw perspectief op lichaamsverzorging en schoonheidsbehandelingen.

The Alchemist brengt chemie in je badkamer. In het laboratorium voor lichaamsverzorging van Van Bart ligt een steenachtige sculptuur die in je handen ineens een zachte zeep wordt. Stamp kristallen tot poeder om een scrub te maken. Leg een membraan over je gezicht om je huid te voeden, of stap in een ligbad vol scheikundige reacties. `Na hectische leefstijlen laat de economische crisis ons weer nadenken over wat belangrijk is. We zullen kiezen beter voor onszelf te zorgen.` Zo zet Van Bart scheikunde in voor een trendvoorspelling.

Een aantal producten is zo logisch dat je je afvraagt waarom ze niet eerder al zo gemaakt zijn. Zoals de crème die een bolletje is waar je je vinger in kunt steken, handig. En de wattenbol zo groot als een voetbal waar je een watje vanaf plukt, decoratief, compact en praktisch. Wil de Etos ook even bij Van Bart langs gaan? Ze staat tijdens de Dutch Design Week van 19 tot 27 oktober op de graduation show getiteld Self Unself.

Het complete laboratorium voor lichaamsverzorging en schoonheidsbehandelingen.

Dit brok steen wordt zeep in je handen.

Crème in een praktische vorm

Datum: woensdag 25 september 2013, 14:06
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry