Duurzame Utrechtse ondernemers krijgen energie impuls

25/09
2013
25-09-2013

Ondernemers in de stad Utrecht worden vanaf 1 oktober extra ondersteund bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Ondernemers die gaan investeren in energiebesparing willen nauwkeurig de financiƫle aspecten weten. Die expertise hebben zij zelf vaak niet in huis en zij moeten die dus inhuren. De gemeente Utrecht biedt hierbij financiƫle ondersteuning. Ondernemers kunnen vanaf 1 oktober 2013 een aanvraag doen voor De Utrechtse Energie! Impuls. Deze stimuleringsregeling vergoedt 50% van de kosten voor het opstellen van een businesscase voor energiebesparing.

Als een ondernemer besluit een businesscase voor energiebesparing te laten uitwerken, krijgt hij antwoord op de volgende vragen: Wat is het effect van energiebesparende maatregelen in mijn onderneming? Wat levert een investering voor energiebesparing op en wanneer is die terugverdiend? Zo wordt het makkelijker om de bedrijfsvoering te verduurzamen en kosten op energie te besparen.

De Utrechtse Energie! Impuls is mede mogelijk gemaakt door de Green Deal met het ministerie van Economische Zaken. Voor de stimuleringsregeling is in totaal 200.000 euro beschikbaar.

Naast dat energiebesparing direct geld oplevert voor de ondernemer stimuleert deze regeling werkgelegenheid bij de intermediaire sector. De expertise voor het opstellen van een business case moet vaak worden ingehuurd. Het openstellen van deze regeling wordt dan ook breed onder de installatiebranche en (lokale) ingenieursbureaus verspreid. Informatie over de stimuleringsmaatregel staat op www.utrecht.nl/energieimpuls

Utrechtse Energie!

Al ongeveer 800 ondernemers in de stad zijn met het programma Utrechtse Energie! aan de slag met het verduurzamen van hun bedrijf. Dit doen zij vaak collectief, bijvoorbeeld vanuit ondernemersverenigingen op Rijnsweerd, Lage Weide, De Wetering en Overvecht, met het georganiseerde hoteloverleg, Koninklijke Horeca Nederland, het evenementenoverleg, samenwerkende zorginstellingen of het Utrechtse Ondernemersfonds. Informatie over het Utrechtse energieprogramma staat op www.utrecht.nl/energie

Datum: woensdag 25 september 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry