DSW zet toon verzekeraars met verlaging zorgpremie

24/09
2013
EINDHOVEN (EZPress) - De verlaging van de zorgpremie die DSW vandaag aankondigt, is het startsein van een reeks nieuwe premieverlagingen, stelt Sieto de Vries van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Uit ervaringen met eerdere jaren weten we dat het grootste deel de lijn volgt die DSW elk jaar inzet wanneer zij als eerste haar premie bekend maakt.”

Zorgverzekeraar DSW maakt vandaag als eerste haar zorgpremie voor 2014 bekend. De premie voor de basisverzekering 2014 daalt naar 95 euro per maand. Dit is een verlaging van 3,50 ten opzichte van de huidige premie en zelfs 7,50 euro ten opzichte van 1 januari 2013. DSW verlaagt namelijk de premie voor de laatste 3 maanden van 2013. “De zorgpremies daalden in 2013 al vanwege de hoge winsten van verzekeraars. De verwachting is dat in 2013 deze verzekeraars ook weer winst hebben gemaakt en door een strenger inkoopbeleid hebben ze ook nog eens fors kunnen besparen op de kosten. Andere verzekeraars kunnen er dus bijna niet omheen de lijn van DSW te volgen en de premies te verlagen”, stelt Sieto de Vries van Geld.nl.

Meer premieverlagingen?

De andere zorgverzekeraars willen nog geen uitspraken doen over de premie voor 2014. “Hierover zijn nog geen besluiten genomen en alles wordt nog doorgerekend”, licht een woordvoerder van VGZ toe.

Maar uit de afgelopen jaren blijkt dat de premie van DSW, die traditioneel als eerste bekend wordt gemaakt, een goede graadmeter is voor de premies van de andere verzekeraars. “Ik verwacht dat het overgrote deel van de verzekeraars een lagere premie voor 2014 zal rekenen”, aldus De Vries. “Daarnaast hanteren sommige verzekeraars elk jaar nog een lagere premie dan DSW. De goedkoopste zorgverzekering in 2014 zal dus nog een fors lagere premie kennen dan 92 euro.”

Teruggave winsten zorgverzekeraars

Bovendien stelde minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport begin dit jaar al dat zij een premieverlaging verwacht. Verzekeraars zelf wilden nog geen toezeggingen doen voor een lagere premie, omdat zij onder meer de concrete plannen in de Miljoenennota af wilden wachten. Daarnaast stelden zij dat een deel van de winst op een andere manier terugvloeit naar de zorg, bijvoorbeeld door te investeren in de herinrichting van het zorglandschap.

Bekendmaking premies

Nu de Miljoenennota op tafel ligt en er nauwelijks extra kosten voor de zorgverzekeraars bijkomen, is het niet meer dan logisch dat de premie ook bij de andere verzekeraars daalt. “De komende anderhalve maand zullen de verzekeraars de nieuwe premies bekend gaan maken. Wij houden dit scherp in de gaten, maar verwachten dat de gemiddelde premie ook dit jaar iets zal dalen”, aldus De Vries.

Datum: dinsdag 24 september 2013, 18:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry