Proef: goedkoper parkeren in de Kanaalstraat en Damstraat

24/09
2013
24-09-2013

In de Kanaalstaat en Damstraat wordt per 1 januari 2014 gestart met een proef, waarbij bezoekers die maximaal een half uur parkeren slechts € 0,20 hoeven te betalen. Bezoekers die langer dan een half uur parkeren, betalen het gewone tarief (€ 3,36 per uur). Doel van de proef is de Kanaalstraat en Damstraat als winkelstraten aantrekkelijk te houden, door de doorloopsnelheid van het parkeren te verhogen. Het voorstel voor de proef wordt bij het vaststellen van de nieuwe parkeertarieven in november aan de raad voorgelegd. Op basis van de evaluatie van deze proef wordt bekeken of het variëren met parkeertarieven in andere winkelstraten toegepast kan worden.

Winkelstraat
Op dit moment is in de Damstraat en de Kanaalstraat (tot aan de Lombokstraat) van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur een winkelstraatregime van kracht. Op dat moment mogen vergunninghouders niet op de parkeerplaatsen parkeren, zodat deze optimaal beschikbaar zijn voor bezoekers. De proef wordt gekoppeld aan het winkelstraatregime.

Proef
De proef start op 1 januari 2014. Na een jaar besluit het college of de proef geslaagd is en omgezet kan worden in een vaste regeling. Een onafhankelijk bureau zal onderzoeken of bezoekers, ondernemers en bewoners vinden dat de Kanaalstraat en Damstraat aantrekkelijker zijn geworden. Daarnaast zullen zij metingen uitvoeren om de effecten van de proef op de beschikbaarheid van de parkeerplaatsen op de Kanaalstraat en Damstraat en op de parkeersituatie in de omliggende straten te bepalen. Nadat de gemeenteraad de parkeertarieven heeft vastgesteld worden bewoners, ondernemers en bezoekers geïnformeerd over de proef.

Datum: dinsdag 24 september 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry