OM eist taakstraf en voorwaardelijke celstraf tegen woonbegeleidster

23/09
2013
De officier van justitie in Den Haag heeft maandag 23 september 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een 47-jarige vrouw uit Bodegraven. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij als woonbegeleidster bijna veertigduizend euro heeft gestolen van cliënten en haar werkgever.

De verdachte werkte tot oktober 2011 als woonbegeleidster in Gouda en moest voor haar werk onder meer zorg dragen voor de financiën van de cliënten. Ook had zij toegang tot de groepsgeldkas. De diefstallen kwamen aan het licht nadat het teamhoofd van de verdachte werd aangesproken op verdachte transacties bij een van de cliënten. Er was met de pinpas van deze cliënt betaald in de omgeving Bodegraven en Reeuwijk, terwijl de cliënten niet buiten Gouda komen. In een gesprek met haar werkgever legde de vrouw een gedeeltelijk bekennende verklaring af maar volgens haar klopt de hoogte van het bedrag niet. De woonbegeleidster werd ontslagen en haar voormalig werkgever liet een bedrijf nader onderzoek instellen. Hieruit kwam naar voren dat de verdachte van vier cliënten grote bedragen had verduisterd en ook van haar werkgever zou hebben gestolen.

Tijdens het onderzoek heeft de vrouw verklaard dat ze geld nodig had in verband met schulden. Echter bleek ook dat zij van het geld onder andere op vakantie is gegaan, een televisie heeft gekocht en kappersbezoeken heeft betaald. Tijdens de rechtszaak benadrukte de officier van justitie dat de vrouw niet alleen de cliënten financieel heeft benadeeld, maar ook het vertrouwen dat zij in haar functie genoot ernstig heeft geschaad.

Naast de taakstraf en de voorwaardelijke gevangenisstraf heeft de officier aan de rechtbank gevraagd om aan de benadeelde partij een bedrag van in totaal bijna achtendertigduizend euro toe te wijzen.

Datum: maandag 23 september 2013, 16:04
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Bodegraven, Gouda, Reeuwijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry