OM eist in hoger beroep 6 jaar cel voor gewelddadige woningoverval

23/09
2013
De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep 6 jaar cel geëist tegen een inmiddels 22-jarige man die ervan verdacht wordt op 7 april 2011 in de Lindenstraat in Spijkenisse samen met een aantal anderen een woning te hebben overvallen.

Op de bewuste dag werd rond 21.00 uur aangebeld bij de woning. Toen de deur door de mannelijke bewoner werd opengedaan drong verdachte met de anderen naar binnen. De man kreeg een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt en werd bedreigd, onder andere met het doden van het dochtertje. De vrouwelijke bewoonster was op dat moment boven met het dochtertje. Naar aanleiding van de geluiden beneden opende ze een raam en schreeuwde om hulp. Een van de verdachten bevond zich opeens in de slaapkamer en duwde haar uit het raam vanaf de eerste verdieping, zo'n drie meter naar beneden. Ze raakte ernstig gewond.

Het OM vindt dat alleen een onvoorwaardelijke celstraf van aanzienlijke duur recht doet aan de ernst van het feit. `Het gaat hier om een zeer gewelddadige gewapende overval in de eigen woning, die goed is voorbereid om het geschikte moment af te wachten. De gevolgen voor de bewoners zijn vreselijk. De vrouw heeft zeer ernstig letsel opgelopen waarbij het maar de vraag is of volledig herstel mogelijk is. Ook het psychisch leed is groot. Verdachten waren nietsontziend en alleen maar uit op geld`, aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De rechtbank veroordeelde verdachte eerder tot 6 jaar cel. De verdachte stelde hoger beroep in tegen dit vonnis.

Een overval is een ingrijpende gebeurtenis
Een overval is voor een slachtoffer een ingrijpende gebeurtenis met vaak blijvende gevolgen. Daarnaast zorgen overvallen voor een ernstig gevoel van onveiligheid in de maatschappij. Overvallers kunnen dan ook rekenen op een forse eis van het OM. Door de buit van overvallers af te nemen zorgt het OM ervoor dat een overval niet loont. Daarnaast ondersteunt het OM de slachtoffers bij het indienen van schadeclaims.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Datum: maandag 23 september 2013, 13:35
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Spijkenisse, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry