Behandeling en gevangenisstraf voor winkeldiefstal met geweld en autokraken

23/09
2013
Arnhem ,

De rechtbank heeft een man uit Tiel veroordeeld voor een winkeldiefstal gevolgd van bedreiging van geweld, 10 autokraken en het rijden onder invloed tot een gevangenisstraf van 2 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet de man maximaal 2 jaar worden behandeld in een kliniek voor behandeling van zijn persoonlijkheidsstoornis en verslaving.

De man is in zijn vlucht na betrapping op een winkeldiefstal bij de Gamma in Arnhem ingereden op een personeelslid dat nog net op tijd kon wegspringen. Daarnaast heeft hij in twee dagen tijd een groot aantal autokraken gepleegd, naar eigen zeggen om hulpverlening af te dwingen.

Vanwege zijn persoonlijkheidsstoornis vindt de rechtbank de man verminderd toerekeningsvatbaar. Om het herhalingsgevaar te beperken is, naast een vrijheidsstraf, intensieve behandeling noodzakelijk.

De man heeft een fors strafblad en is eerder opgenomen in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD). De officier van justitie had opnieuw de oplegging van een dergelijke maatregel gevorderd. Nu in dit geval niet aan de wettelijke eisen voor het opleggen van die maatregel was voldaan is deze eis niet gevolgd. De man is verder veroordeeld tot vergoeding van de schade van 5 slachtoffers.

Datum: maandag 23 september 2013, 09:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland, Tiel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry