HP onthult de eerste 'Leaptop'

19/09
2013
Envy 17 is de eerste laptop die standaard via gebaren te besturen is.

Met de aankondiging van de Leap Motion-controller werd meteen duidelijk dat deze later ook in laptops verwerkt zou worden. HP is de eerste die zo'n 'leaptop' op de markt brengt. Het bedrijf integreerde de Leap in hun Envy 17 laptop.

Het van zichzelf al kleine apparaatje is nog eens ongeveer de helft kleiner gemaakt om in de laptop te bouwen. Het resultaat ziet er best strak uit. Rechts naast de touchpad is de Leap-sensor als zwart strookje zichtbaar.

HP waarschuwt wel dat de accu van je laptop een stuk minder lang meegaat wanneer de Leap aanstaat. Daarom is het ook mogelijk de sensor uit te schakelen. De vraag is ook of en hoe de Leap reageert als je hand op die plek rust tijdens het typen.

De Envy 17 met Leap is verder voorzien van touchscreen, Intel Core i5 processor en een 17 inch beeldscherm. Een Nederlandse release en prijs zijn nog niet bekend. In Amerika gaat de laptop voor 1049 dollar over te toonbank.

De Leap Motion werd al eerder dit jaar uitgebracht als los kastje dat via usb aan je laptop te bevestigen is. Het apparaatje zou bewegingen zeer nauwkeurig moeten registreren, maar onze David ondervond de nodige moeilijkheden tijdens de Uitpakparty van de Leap Motion.

Datum: donderdag 19 september 2013, 17:55
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry