Nederlandse tennissers wacht loodzware klus

18/09
2013
LONDEN/AMERSFOORT (ANP) - Het Nederlandse Daviscupteam is in de eerste ronde van de wereldgroep gekoppeld aan Tsjechië, zo'n beetje de zwaarst denkbare tegenstander. De als eerste geplaatste ploeg kwam woensdag naar voren uit de loting in Londen. Het duel staat gepland voor 31 januari tot en met 2 februari. Oranje zal moeten afreizen naar Tsjechië. De thuisploeg mag ook de ondergrond bepalen.

Tsjechië won in 2012 de belangrijkste competitie van landenteams in het mannentennis en verdedigt in november in de finale de titel tegen Servië. Het team heeft met Tomas Berdych de nummer 6 van de wereldranglijst in huis. Ook Lukas Rosol en Radek Stepanek zijn vaste krachten die in de top 100 van de wereld staan. ,,Uit tegen Tsjechië, de finalist van dit jaar en aanvoerder van de Nations Ranking betekent een zware klus voor ons'', reageerde captain Jan Siemerink.

,,Aan de andere kant, als team zijn we absoluut verder dan in 2009 en we willen ons graag meten met de beste landen. Met Tsjechië als tegenstander is dat een enorme uitdaging.'' Oranje plaatste zich afgelopen weekeinde via de play-offs voor het eerst in 4 jaar voor de hoogste klasse van de Daviscup. Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Jean-Julien Rojer versloegen in Groningen Oostenrijk met 5-0.

Play-off

De laatste keer dat de Nederlandse tennissers tegen Tsjechië speelden in de Daviscup was in 2006. Toen verloor Oranje in Leiden de play-off voor een plek in de wereldgroep met 4-1. Berdych maakte toen ook al deel uit van het Tsjechische team.

Het is nog niet bekend waar het duel in Tsjechië wordt afgewerkt. De thuisploeg moet dat op 8 november doorgeven aan de internationale tennisfederatie ITF.

Datum: woensdag 18 september 2013, 14:15
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Amersfoort, Groningen, Leiden, Londen, Oostenrijk, Utrecht, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry