Tijdelijke sluiting locatie Nijmegen

18/09
2013
Arnhem ,

Op 1 juli 2013 informeerden wij u al over de tijdelijke sluiting van locatie Nijmegen. Bij deze willen wij u graag nogmaals hierover informeren.

De zittingslocatie Nijmegen van de rechtbank Gelderland wordt eind van dit jaar ingrijpend verbouwd. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden is de locatie gesloten. De werkzaamheden starten op 28 oktober en duren tot en met 13 januari 2014.

Digitale zittingszaal

De rechtspraak staat middenin de samenleving. In een digitale samenleving waarin iedereen steeds meer via zijn computer, tablet of smartphone doet, kan de Rechtspraak niet achterblijven. De locatie in Nijmegen krijgt daarom een digitale zittingszaal, een extra kleinere zittingszaal en een vernieuwde entree.

Consequenties verbouwing Nijmegen

Alle zittingen van de locatie Nijmegen worden tijdens de verbouwingsperiode in het gerechtsgebouw in Arnhem gehouden. 

 De afdelingsvoorzitter Civiel van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, heeft met inachtneming van het zaaksverdelingsreglement, besloten dat alle civiele zaken, waarin de kantonrechter van de locatie Nijmegen bevoegd is, worden gehouden te Arnhem aan de Walburgstraat 2-4 op de reguliere (vrijdag) rolzitting van de locatie Nijmegen. Die zaken worden dus in Arnhem behandeld, tot de verbouwing is afgerond. Dit besluit geldt voor alle dagvaardingen die op of na 1 november 2013 worden aangebracht. De laatste rolzitting in Nijmegen voor de verbouwing en sluiting is dus vrijdag 25 oktober 2013.

Verzoekschriften

Met betrekking tot verzoekschriften geldt eveneens dat deze op de griffie in Arnhem ingediend moeten worden en op de zittingslocatie in Arnhem behandeld zullen worden.

Informatiebalie

Ook de Informatiebalie in het gerechtsgebouw in Nijmegen is gedurende de verbouwingsperiode gesloten. Voor het afgeven van stukken, aantekenen hoger beroep, apostilles, enz. kunt u terecht bij de Informatiebalie in het gerechtsgebouw in Arnhem.

Als u gedurende bovenstaande periode mondeling op een kantonrolzitting wilt reageren, dan kunt u dat doen in het gerechtsgebouw in Arnhem aan de Walburgstraat 2-4, 6811 CD Arnhem. U hoeft niet naar de kantonrolzitting te komen als u schriftelijk reageert.

Het postadres is:

Postbus 9030
6800 EM Arnhem
T: (026) 359 2597
F: (026) 359 3700

Het gerechtsgebouw te Arnhem is gevestigd aan de
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Telefoon 026 - 359 20 00

Routebeschrijving

 

Datum: woensdag 18 september 2013, 15:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry