Europese samenwerking in de aanpak van exotische muggen

18/09
2013
De Europese landen hebben een raamwerk aangenomen over het monitoren en bestrijden van invasieve exotische muggen en van de ziektes die deze muggen kunnen overdragen. Het kader geeft aanbevelingen om dit probleem te lijf te gaan.

De verspreiding van exotische muggen, waaronder de tijgermug, in Europa neemt toe. Uitbraken van knokkelkoorts en chikungunya in Zuid-Europa laten zien wat het risico hiervan is. Nederland neemt daarom maatregelen om vestiging van exotische muggen in eigen land te voorkomen. Internationale samenwerking is hierbij van groot belang. Daarom heeft Nederland de ontwikkeling van het raamwerk door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gefinancierd.

Tijdens de jaarlijkse vergadering van de Europese Regio van de WHO is het kader met belangrijke aanbevelingen aangenomen. Lidstaten geven hiermee aan dat ze het belangrijk vinden om maatregelen te nemen tegen exotische muggen.

Voor de tekst van het raamwerk: http://www.euro.who.int/en/who-we-are/governance/regional-committee-for-europe/sixty-third-session/working-documents/eurrc639-regional-framework-for-surveillance-and-control-of-invasive-mosquito-vectors-and-re-emerging-vector-borne-diseases

Voor meer informatie: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/infectieziekten/tijgermuggen-in-nederland

Datum: woensdag 18 september 2013, 10:12
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen
Tags: Borne, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry