Profource live met Oracle Fusion Apps in Private Cloud

12/09
2013
DORDRECHT (EZPress) - Profource, de holdingmaatschappij van Fit 4 Finance en OC-C, heeft als een van de eersten in de Benelux Oracle Fusion Applications in gebruik genomen op basis van een Private Cloud model. Profource heeft gekozen voor een on-premise installatie en doet hiermee unieke ervaring op met de nieuwe generatie applicaties van de door Oracle in oktober 2010 geïntroduceerde zakelijke software suite. Profource heeft ter ondersteuning van haar CRM, HCM, Projecten en Financiële bedrijfsprocessen, ondersteund met real-time Transactional Business Intelligence, Oracle Fusion Applications in gebruik genomen.

Profource maakt als een van de eersten voor haar Private Cloud oplossing gebruik van de volledige technologische stack van Oracle met Virtualisatie, Software Defined Networking op basis van Infiniband en Oracle SUN servers en storage. Daarnaast heeft Profource voor de CRM processen gekozen voor gebruik van de Oracle Cloud en realiseert dus feitelijk een hybride Cloud model.

Profource heeft zelf een banking gateway Femkroner ontwikkeld voor Oracle Fusion Applications om SEPA bankverwerking mogelijk te maken. Verder heeft Profource via zogenaamde co-existence met Oracle E-Business Suite, intelligente koppelingen en dataconversie gerealiseerd voor Fusion Applications. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van de Oracle Fusion Financial Accounting Hub en de Customer Data Hub.

Oracle OpenWorld

Profource is na Oracle OpenWorld 2011 gestart vanuit het early adopter programma dat Oracle Development aanbood voor een select aantal klanten in de wereld. De werkelijke implementatie is gerealiseerd op Release 5 van Oracle Fusion Applications met een doorlooptijd van ongeveer zeven maanden.

Op Oracle OpenWorld 2013 is Profource door Oracle uitgenodigd in sessie CON2006 om op woensdag 25 september haar ervaringen te delen met andere geïnteresseerden.

Groeiambities

Wim Seebregts, algemeen directeur bij Profource: “Met Oracle Fusion Applications kunnen we onze groeiambities beter ondersteunen. In feite bieden wij een mens- en servicegerichte dienstverlening voor finance, control, inkoop, projecten en HCM toepassingen. Met Oracle Fusion Applications kunnen onze mensen gebruik maken van moderne applicaties met gebruiksvriendelijke en mobiele schermen. Door deze eigen implementatie hebben wij bovendien zeer veel kennis en ervaring opgedaan om dit in onze diensten voor klanten toe te kunnen passen. Ons doel was dan ook ‘practice what you preach’. Daarnaast brengen wij onze talentvolle medewerkers beter in kaart en spelen hiermee in op verbreding van onze dienstverlening. Ook hebben wij door de integratie van HCM, Finance, Projecten en real-time Business Intelligence veel sneller actuele informatie over de prestaties die we realiseren binnen onze implementaties, beheer- en uitbestedingsdiensten.”

Over Profource

Profource is de holdingmaatschappij van Fit 4 Finance (F4F) en Oracle Competence Center (OC-C) en is in 2002 opgericht met als doelstelling om bedrijven en instellingen specialistisch te ondersteunen met diensten voor Oracle Applications en Technology en het optimaliseren van bedrijfsprocessen, accounting en architectuur en infrastructuur. Diensten worden geboden in de vorm van projecten en beheer op basis van resultaatverplichting, maar ook door detachering of volledige uitbesteding van processen en/of systemen.

Inmiddels heeft Profource 230 medewerkers in dienst, realiseert ongeveer €20 Miljoen omzet en is actief voor diverse klanten in de Benelux. Het ambitieniveau is hoog. Dit vertaalt zich door een continue groei van 20% en meer jaar op jaar.

//einde bericht

Bron: Profource B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 12 september 2013, 14:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Dordrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry