Bauke Mollema wint 17e etappe Vuelta

11/09
2013
De 17e etappe van de Ronde van Spanje is gewonnen door Bauke Mollema. De rit ging over 189 kilometer van Calahorra naar Burgos. De Nederlandse wielrenner van Belkin reed op enkele honderden meters van de finish weg uit de voorste groep van zo'n 30 renners. Vervolgens hield Mollema knap stand tot aan de finish.

Het is voor de 26-jarige Groninger zijn eerste overwinning in een grote ronde. Eerder dit jaar eindigde als zesde in het algemeen klassement in de Ronde van Frankrijk. Hij hoopte in de Vuelta weer hoog te eindigen, maar raakte al snel ver achterop in het algemeen klassement. Mollema besloot zich daarom te richten op een ritzege. Vorige week greep de Belkin-renner in de 13e etappe nog net naast dagsucces, maar woensdag sloeg hij alsnog toe.

Op zo'n 30 kilometer van de streep was het peloton door de harde wind in stukken gebroken. Mollema, die tijdens de Tour in de beruchte 'waaieretappe' ook al heel attent was, ging mee in het spoor van de favorieten voor de eindzege. Enkele kilometers voor de finish handhaafde hij zich ook op een venijnig klimmetje van voren. ''Op 1 kilometer van de finish dacht ik: dit is mijn kans, deze moet ik nemen'', zei Mollema. ''Het tempo ging wat omlaag en ik kon aan de linkerkant wegspringen.'' Het leverde de Groninger zijn eerste grote overwinning op en tevens de eerste van Belkin dit jaar in één van de drie grote rondes.

Datum: woensdag 11 september 2013, 18:08
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Frankrijk, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry