Foto's: Oranje naar het WK in Brazilië

11/09
2013
Met het vertrouwen van Robin van Persie is weinig mis, zo bleek dinsdagavond maar weer eens. Met twee doelpunten leidde de aanvoerder Oranje langs Andorra en stelde hij kwalificatie voor het WK in Brazilië veilig. Maar lang niet alle spelers lopen over van het geloof in eigen kunnen.

Louis van Gaal hield fiducie in de ploeg die vorige week vrijdag nog voor schut stond door met 2-2 gelijk te spelen tegen Estland. De geschorsten Bruno Martins Indi en Arjen Robben werden vervangen door Ron Vlaar en Ruben Schaken, terwijl bijvoorbeeld Stefan de Vrij opnieuw in de basis mocht blijven staan. De verdediger van Feyenoord ging tegen de Esten behoorlijk in de fout bij het eerste tegendoelpunt en stond vervolgens als een trillend rietje op het veld.

De bondscoach haalde hem niet voor niets vroegtijdig naar de kant. Maar gisteravond mocht De Vrij dus gewoon aan zijn achtste interland beginnen, terwijl Van Gaal ook Jeffrey Bruma een kans had kunnen geven. Maar op basis van zijn eerdere prestaties in het Nederlands elftal heeft de Feyenoorder behoorlijk wat krediet opgebouwd. `De Vrij heeft een goede pass richting Van Persie, dat heb ik Bruma nog niet vaak zien doen`, verklaarde Van Gaal zijn keuze. Bovendien had de keuzeheer een nog grotere deuk in het vertrouwen aangebracht, als hij De Vrij na zijn vroege wissel gisteravond ook nog eens op de bank had gehouden.

Ook Sneijder ging na een zwak optreden tegen Estland op zoek naar nieuw vertrouwen. Vorige week wilde hij té graag laten zien hoe fit, scherp en in vorm hij is. In de 26e minuut was hij verantwoordelijk voor het eerste schot op het doel van Andorra, maar keeper Ferran Pol kon zijn inzet vrij eenvoudig onschadelijk maken. Hoe verder de wedstrijd vorderde, des te meer Sneijder het spel naar zich toe probeerde te trekken. Met overstapjes, passjes, loopacties naar het zestienmetergebied en schoten van afstand bracht de kleine middenvelder enigszins dynamiek in het spel van Nederland. Maar over het algemeen viel er weinig te genieten in de eerste helft.

Om het gebrek aan creativiteit te doorbreken, bracht Van Gaal na rust Adam Maher in plaats van linksback Jetro Willems. Toeval of niet, de aanvallende impuls leverde binnen nog geen tien minuten twee doelpunten op. Robin van Persie opende de score met een prachtige krul in de verre hoek en even later strafte de Rotterdammer een blunder van doelman Pol af.

De doelpunten verbloemden het povere spel van het Nederlands elftal, maar de tickets naar Rio de Janeiro kunnen in ieder geval worden geboekt. Door de nederlaag van Roemenië tegen Turkije heeft Oranje zich officieel geplaatst voor het WK in Brazilië. Maar er moet nog een hoop gebeuren wil de ploeg van Van Gaal daar swingend aan de start verschijnen.

 

Datum: woensdag 11 september 2013, 08:56
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Andorra, Brazilië, Estland, Rio de Janeiro, Turkije

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry