Schippers leidt economische missie life sciences & health naar China

02/09
2013
Onder leiding van minister Edith Schippers (VWS) vindt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september een economische missie plaats naar China. De missie bezoekt de steden Beijing, Shanghai en Chengdu en is gericht op de sector life sciences & health. Ook tekent Schippers in Beijing met haar Chinese collega Li Bin een overeenkomst om nauwer samen te werken op het terrein van de gezondheidszorg.

De economische missie heeft als doel de relaties tussen Nederland en China te verstevigen op het gebied van de gezondheidszorg, het bevorderen van wederzijdse handel en investeringen, evenals technologisch-wetenschappelijke samenwerking en innovaties op het gebied van life sciences & health. Aan Nederlandse kant doen meer dan 25 bedrijven en instellingen mee, die met name actief zijn op het gebied van medische en biotechnologie; ziekenhuismanagement, -ontwerp en -inrichting; e-health; revalidatie en cardio-vasculaire (hart- en vaatziekten)-technologie.

De missie bezoekt in Beijing, Shanghai en Chengdu bedrijven, ziekenhuizen en wetenschappelijke instituten. De bedrijven en instellingen krijgen de gelegenheid rechtstreeks in contact te komen met potentiële Chinese zakenpartners. Minister Schippers zal in gesprekken met Chinese autoriteiten de belangen van de Nederlandse life sciences & health sector behartigen. Op de openingssessie van een speciaal georganiseerd Chinees-Nederlands seminar over gezondheidszorg houdt Schippers een toespraak voor circa 200 beslissers in de Chinese gezondheidszorg.

Met zijn bevolkingsomvang van ruim 1,3 miljard inwoners staat China voor de enorme uitdaging om in goede en houdbare gezondheidszorg te voorzien. De Chinese markt voor medische hulpmiddelen, farmaceutische producten en ziekenhuisbouw groeit momenteel drie keer zo snel als het bruto binnenlands product. Het is daarmee de snelst groeiende sector binnen de Chinese economie.

Life sciences & health is een van de negen topsectoren waarin Nederland uitblinkt en waarin het verder wil groeien. Het gaat in deze innovatieve sector onder andere om biofarma, medische technologie, e-health, infrastructuur en voeding- en gezondheidsproducten.

Datum: maandag 2 september 2013, 10:00
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen
Tags: Chengdu, China

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry