Arantxa Rus wint toernooi Alphen aan den Rijn

08/09
2013
ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Arantxa Rus heeft voor de tweede week op rij een tennistoernooi gewonnen. De 22-jarige Westlandse schreef zondag het TEAN International in Alphen aan den Rijn op haar naam, door in de finale de als eerste geplaatste Carina Witthoeft uit Duitsland te verslaan: 4-6 6-2 6-2. Rus, die met een wildcard was toegelaten, won vorige week al het Belgische ITF-toernooi van Fleurus.

De tennisster uit Monster is dit jaar door een vormcrisis ver weggezakt op de wereldranglijst. Ze begon het jaar als nummer 68 van de wereld, maar staat nu 290e. Rus was in 2007 ook al de beste in Alphen aan den Rijn. In de halve finale had ze zaterdag afgerekend met Lesley Kerkhove, de verliezend finaliste van vorig jaar (6-4 6-2).

Bij de mannen slaagde Thomas Schoorel er niet in het challengertoernooi te winnen. De 24-jarige Amsterdammer moest in de finale buigen voor de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver. De nummer 61 van de wereld was met 6-2 6-4 te sterk voor Schoorel. De als eerste geplaatste Spanjaard had zaterdag een volledig Nederlandse finale voorkomen door Thiemo de Bakker te kloppen: 6-3 6-7 (7) 6-3. Schoorel was doorgedrongen tot de finale met winst op Jesse Huta Galung (6-3 6-2).

Datum: zondag 8 september 2013, 17:00
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Alphen aan den Rijn, Duitsland, Westland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry