Spelen van 2020 in Madrid, Tokio of Istanbul?

07/09
2013
BUENOS AIRES (ANP) - Madrid, Tokio of Istanbul? Dat is zaterdag de vraag in Buenos Aires, waar de leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kiezen welke stad in 2020 de Olympische Spelen mag organiseren. Naar verwachting maakt de afzwaaiende IOC-voorzitter Jacques Rogge rond 22.00 uur bekend wie de meeste stemmen heeft gekregen.

Op het 125e IOC-congres in de Argentijnse hoofdstad krijgen de drie kandidaat-steden elk nog 45 minuten om hun plannen te presenteren. Daarna volgt nog een kwartier waarin de IOC-leden vragen kunnen stellen over elk 'bid'. Als Madrid, Tokio en Istanbul hun laatste troeven hebben uitgespeeld, is het woord aan de leden van het IOC. Mogelijk zijn er twee stemrondes nodig, als een stad na de eerste ronde nog geen meerderheid van de stemmen heeft. De stad met de minste stemmen, valt dan in elk geval af.

Tokio was in 1964 al gastheer van de Olympische Spelen, Madrid en Istanbul hopen het sportevenement voor de eerste keer te mogen organiseren. In 2016 zijn de Zomerspelen in Rio de Janeiro.

Datum: zaterdag 7 september 2013, 03:40
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Argentinië, Buenos Aires, Japan, Madrid, Spanje, Tokio

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry