Voordorpse bewonersgroep wint Utrechtse Energie! Prijs

06/09
2013
06-09-2013

Het initiatief 'Voordorp Op Eigen Kracht', een groep bewoners uit Voordorp die samen energie besparen en opwekken, heeft op donderdag 5 september de Utrechtse Energie! prijs gekregen. Tijdens een netwerkbijeenkomst voor Utrechtse energie-initiatieven is 'Voordorp Op Eigen Kracht'', door medebewonersgroepen uitgeroepen tot het meest succesvolle en inspirerende energie-initiatief van de stad.

Tijdens de bijeenkomst in de Werkkathedraal aan de Tractieweg hebben de diverse energieke buurtnetwerken met elkaar kennis gemaakt, ideeën uitgewisseld en inspiratie opgedaan voor hun initiatief. Ook was er de mogelijkheid tot speeddaten met wethouder Mirjam de Rijk. De Utrechtse Energie! prijs is uitgereikt door VVD gemeenteraadslid André van Schie. De Voordorpse bewonersgroep die onder andere 'housegreeningsparties' organiseert, kan met de prijs professioneel advies naar keuze inhuren, om het initiatief verder vorm te geven.

Utrechts Initiatievenfonds
Energie besparen levert meer op en is gemakkelijker en leuker als je het met elkaar doet. Dat laten veel Utrechters zien die in hun straat, buurt of wijk slimme en creatieve oplossingen bedenken voor energiebesparing van hun (buurt)huis. De gemeente ondersteunt deze groepen met het initiatievenfonds Utrechtse Energie! Tot nu toe hebben 18 initiatieven van bewoners een bijdrage gekregen uit het fonds. Tot aan het einde van het programma in 2014 kunnen Utrechters ideeën indienen voor CO2 vermindering en in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds. In totaal is er een bedrag van 472.500 euro beschikbaar.
Meer informatie over het initiatief van de bewonersgroep 'Voordorp Op Eigen Kracht'' is te vinden op www.voordorpopeigenkracht.nl

Datum: vrijdag 6 september 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry