Gevangenisstraf voor explosie bij verzorgingshuis

05/09
2013
Rotterdam ,

De rechtbank Rotterdam heeft een gevangenisstraf van 106 dagen opgelegd aan de 21 jarige man uit Spijkenisse voor het laten ontploffen van een zelfgemaakte bom in de hal van een verzorgingstehuis in Zuidland.

Zelfgemaakte bom

De man heeft samen met vier vrienden een halflege brandblusser gevuld met zelf gemixt explosief materiaal, waarna hij de bom met een stuk vuurwerk (Morning Glory) als ontsteker in de portiek van een bejaardenflat heeft ontstoken. Door de daaropvolgende explosie is enorme schade ontstaan: de hal is ernstig beschadigd, de muren zijn ontzet en de deuren en de glaspanelen van zowel de voor als tussen toegang van het portiek zijn totaal vernield. Rondvliegend puin en metalen resten van de brandblusser hebben ernstig gevaar voor de omgeving opgeleverd.

Straf

De rechtbank acht de tijd die de man in voorarrest heeft doorgebracht (106 dagen) voldoende straf, ook gezien de straffen die worden opgelegd aan de mededaders. Twee van hen krijgen de maximale werkstraf van 240 uur en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Twee anderen die alleen veroordeeld worden voor openlijke geweldpleging moeten een werkstraf van 160 uur verrichten. De schade van € 45.000 is reeds door de verzekering van de hoofddader vergoed.

 

Datum: donderdag 5 september 2013, 13:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Spijkenisse, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry