Zwolle investeert miljoenen in stationsgebied

05/09
2013
NIEUWEGEIN (EZPress) - Met een investering van 101 miljoen euro moet het gebied rond het NS-station in Zwolle toekomstige reizigersstromen kunnen verwerken. Dat meldde de gemeente Zwolle donderdag.

Het station zelf wordt al sinds enkele jaren aangepakt door ProRail. Mede door de aanleg van de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle wordt het de komende jaren op en rond het station drukker. Met het geld moeten onder meer een busstation verplaatst en een nieuwe brug over het spoor gebouwd worden.

Het station in Zwolle is een van de drukste knooppunten in het spoorverkeer in het land. Dagelijks stappen er circa 35.000 reizigers op of over. In 2030 zullen dat er al 57.000 zijn. Een extra brug over het spoor is ook nodig om het zuidelijke deel van de stad, waar het busstation komt, met het centrum te verbinden, zei een woordvoerder.

De gemeenteraad en Provinciale Staten van Overijssel buigen zich eind deze maand over de investeringen. Gemeente en provincie dragen elk 45 miljoen euro bij. De rest komt van onder meer de NS en de rijksoverheid.

//Einde bericht

Bron: NVM

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 5 september 2013, 14:53
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Flevoland, Lelystad, Nieuwegein, Overijssel, Utrecht, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry